Ny VD och koncernchef på Elon Group

Stefan Lebrot, ELON Groups nye VD & koncernchef.

Efter 17 år inom Elon Group-koncernen väljer Christer Larsson att lämna över stafettpinnen till Stefan Lebrot. Christer Larsson lämnar under juli månad tjänsten som VD och koncernchef efter att ha arbetat inom koncernen i drygt sjutton år.

– Jag är jättestolt över det som vi har åstadkommit tillsammans. Vi har samlat de olika fackhandelskedjorna under ett gemensamt varumärke, breddat den nordiska positionen med Euronics AS i Norge samt byggt upp ett effektivt logistik- och backofficecenter i Örebro, säger Christer Larsson.

Den nye VD:n och koncernchefen Stefan Lebrot har en gedigen bakgrund från vitvarubranschen. Han har under 17 år arbetat på Electrolux, bland annat som VD för Electrolux Sverige och Electrolux Norge och är i dag VD för Smeg Nordic.

Utveckla resa inom digitalisering

– Vårt absoluta fokus ligger nu i att befästa vår marknadsposition som specialisten inom elektriska produkter i hemmet. Under 2018 kommer vi att förtydliga vårt tjänsteerbjudande – det bästa på marknaden – och vidareutveckla vår resa inom digitaliseringen, säger styrelseordförande Fredrik Johansson.

– Den strategiska planen för kedjan är satt av styrelsen och nu kommer vi att verkställa den med kraft och precision.säger Stefan Lebrot

Han tillträder tjänsten som VD och koncernchef i juli 2018.