Dustin rekryterar hållbarhetschef från H&M

 

Henrik Lampa blir ny hållbarhetschef på Dustin. Han har närmare 20 års erfarenhet av hållbarhetsarbete och kommer närmast från rollen som senior hållbarhetsrådgivare på H&M.

Henrik har haft flera olika roller inom hållbarhet på H&M de senaste åren. Dessförinnan har han arbetat med hållbarhetsfrågor inom både näringsliv och offentlig sektor. 

– Nu höjer vi ambitionen ytterligare för vårt hållbarhetsarbete. Jag är mycket glad att Henrik har valt att bli en del av vårt team. Med sin långa erfarenhet av hållbarhetsarbete i en global organisation där han kombinerat hållbarhet med affärsutveckling kommer han spela en viktig roll för Dustins fortsatta arbete, säger Stephanie Forsblom, VP Corporate Responsibility, Communication & Brand.

Fokus bland annat på fabriksinspektioner

Dustins hållbarhetsarbete fokuserar på fem områden som bland annat omfattar att genomföra egna fabriksinspektioner och att ta tillbaka använda produkter med målet att de ska återanvändas.

– Dustin verkar i en intressant bransch. De har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete och har en spännande resa framför sig. Jag ser verkligen fram emot att vara med och fortsätta utveckla arbetet, säger Henrik Lampa.

Henrik börjar på Dustin 1 mars.


Läs även: Trenderna som skapar tillväxt i retail