Citycon utser chef för Asset Management

Tobias Rönnberg (foto Martin Källqvist).

Tobias Rönnberg har utsetts till Vice President, Asset Management Sverige på Citycon. Tobias har arbetat på företaget sedan fem år och ska nu ansvara för att vidareutveckla Citycons sex centrum i Sverige.

Tobias Rönnbergs kommer från befattningen som Director, Business Development, och har tidigare haft olika roller inom företaget. Han har bland annat arbetat som Nordic Manager Insights & Innovation och Leasing Manager.

Positiv utveckling de senaste åren

Citycon äger totalt 33 centrum i fem länder, av vilka sex finns i Sverige. I Stockholm ingår Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Åkersberga Centrum, Jakobsbergs Centrum och på västkusten Mölndal Galleria och Stenungstorg Centrum.

– Våra centrum i Sverige har haft en positiv utveckling de senaste åren och jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med våra dedikerade team för att skapa attraktiva handels- och mötesplatser, säger Tobias Rönnberg.

En djup förståelse för verksamheten

Tobias Rönnberg får ett huvudansvar får det svenska fastighetsbeståndet och kommer att arbeta nära koncernledningen i Finland.

– Vi känner Tobias väl och han har en djup förståelse för vår verksamhet och vår strategi. Vi är övertygade om att Tobias är rätt person att följa upp våra ambitioner för Sverige, säger Helen Metsvaht, COO för Citycon.

Tobias tillträder sin tjänst 1 maj 2024.

Ytterligare förändringar inom företaget

Citycon utser samtidigt Sanna Yliniemi till Senior Vice President, Asset Management Finland, Estland och Danmark, och Håkon Tuv Dalland till Vice President, Asset Management Norge.

Den 1 april 2024 utsågs Henrica Ginström till VD på Citycon, med Helen Metsvaht som COO, Jussi Vyyryläinen som Senior Vice President, Leasing, Sakari Järvelä som CFO och Erik Lennhammar som CDO/CIO.