Carlsberg Sverige tillsätter hållbarhetschef

Carlsberg Sverige tillsätter Anna Anderberg som hållbarhetschef. ”Vi har en ambitiös hållbarhetsagenda, med flera utvecklingsprojekt på gång”, säger hon.

Den nyinrättade rollen ska ha fullt fokus på att nå Carlsberg Sveriges hållbarhetsmål inom ramen för företagets globala hållbarhetprogram Together Towards Zero.

Ambitiös hållbarhetsagenda

Anna Anderberg tillträdde tjänsten som hållbarhetschef den 1 mars. Hon har tidigare haft ett delat ansvar för internkommunikation och hållbarhet.

Annas nya roll innebär att hon från och med nu kan koncentrera sig helt på hållbarhetsfrågorna.

– Vi har en ambitiös hållbarhetsagenda, med flera utvecklingsprojekt på gång, inte minst inom förpackningsområdet. Några av projekten som drivs just nu är att öka andelen återvunnet material i PET-flaskor samt att konvertera plasten i flerpack till 100 procent återvunnen plast, säger Anna Anderberg.

Fyra delar i Together Towards Zero

Under 2017 lanserade Carlsberg det globala hållbarhetsprogrammet Together Towards Zero som består av fyra ambitionsområden: Noll Koldioxidavtryck, Noll Vattenspill, Noll Oansvarig konsumtion och Noll Olyckskultur.

Var och en av dessa ambitioner har mätbara delmål för åren 2022 och 2030 i linje med Agenda 2030. Detta enligt ett pressmeddelande från Carlsberg Sverige.