Gekås tillsätter hållbarhetschef

Ulrika Danielson.

Gekås Ullared har rekryterat Ulrika Danielson till rollen som hållbarhetschef. Hon har bred erfarenhet av hållbarhetsarbete inom såväl detaljhandel som pensionsförvaltning.

Ulrika Danielson tillträder 1 juni 2024. Närmast kommer hon från arbetet som chef för kommunikation och ägarfrågor i statliga Andra AP-fonden.

Stärka erbjudande och varumärke

Den nyinrättade tjänsten som hållbarhetschef är en del av Gekås Ullareds strategi att bygga en koncernövergripande organisation som ska leda hållbarhetsarbetet.

Patrik Levin, VD, Gekås Ullared.

– Jag är väldigt glad över möjligheten och förtroendet att bli hållbarhetschef på Gekås Ullared. Det ska bli fantastiskt roligt och spännande att få vara en del av Gekås fortsatta hållbarhetsresa och tillsammans med organisationen utveckla och stärka Gekås kunderbjudande och starka varumärke, säger Ulrika Danielson.

Ett perspektiv att ha nytta av

Ulrikas roll blir att koordinera och driva de initiativ som görs inom Gekås Ullareds fokusområden för hållbar utveckling.

– Jag är jättenöjd och glad att Ulrika blir en del av teamet hos oss på Gekås Ullared. Hon tillför erfarenhet och bred kompetens inom hållbarhetsfrågor vilket ger ett paraplyperspektiv som vi kommer att ha stor nytta av i den kommande utvecklingen av vårt hållbarhetsarbete, säger VD Patrik Levin.

Foto: Gekås Ullared och Peter Nilsson.