Apotek Hjärtat rekryterar e-handelschef

Catrin Folkesson blir ny chef för digitala kanaler och e-handel på Apotek Hjärtat. Hon kommer närmast från Coop Sverige där hon varit drivande inom digitalisering och ansvarat för e-handel som Affärsområdeschef Online. 

– Jag är glad över att bli en del av Apotek Hjärtat. Här finns en stark medvetenhet om digitaliseringens betydelse och hur e-handeln ska drivas framåt. Dessutom är det spännande med en ny bransch, säger Catrin Folkesson.

– För mig är det också viktigt att få möjlighet att jobba i ett företag som jag tycker om, och Hjärtat har ett fantastiskt varumärke och står för värderingar som jag kommer att vara stolt över att få jobba med.

Erfarenhet av utvecklingsarbete

Catrin Folkesson sitter i Svensk Handels digitaliseringsstyrelse och i styrelsen för Kjell & Company. Hon har en lång erfarenhet av att leda och driva digitaliseringsutveckling inom såväl dagligvaruhandel som övrig detaljhandel.

Tidigare har hon även ansvarat för Clas Ohlsons digitala expansion och var chef för nya marknader och landchef i Tyskland. 

– Vi är mitt uppe i en förändrings- och läroresa med en e-handel som växer så att det knakar. Där kommer Catrin spela en viktig roll som ledare, säger Anders Nyberg, VD på Apotek Hjärtat.