AMF Fastigheter har utsett ny VD

Thomas Erséus har utsetts till ny VD på AMF Fastigheter.

AMF Fastigheters styrelse har utsett Thomas Erséus till ny VD. Han kommer därmed att efterträda nuvarande VD Mats Hederos som har beslutat att gå i pension. Thomas Erséus är för tillfället VD för arbetsgivarorganisationen Almega och har sedan våren 2020 arbetat i AMF Fastigheters styrelse. Han tillträder efter årsskiftet.

Mats Hederos som har varit verksam inom AMF i 15 år fyller 65 år i mars 2022. Han har varit VD sedan fastighetsbolaget startades 2010. 

– Det här är ett beslut som har mognat med tiden. Jag har haft väldigt bra och inspirerande år på AMF Fastigheter, det känns naturligt att lämna över när jag framåt våren uppnår pensionsåldern, säger Mats Hederos.

Mats Hederos, nuvarande VD på AMF Fastigheter.

– Jag är oerhört stolt över resan som AMF Fastigheter har gjort som bolag och att jag tillsammans med fantastiskt duktiga och engagerade medarbetare har kunnat bidra till utvecklingen av Stockholm, bland annat genom Mood District, Urban Escape, Epicenter och Space

Har haft avgörande betydelse

Kärleken till staden och dess människor har, enligt ett pressmeddelande från bolaget, varit tongivande i Mats ledarskap. Så väl som tron till kultur, kreativitet och innovation som katalysatorer för stadens utveckling och tillväxt.

Katarina Romberg, styrelsens ordförande samt chef alternativa investeringar på AMF.

– Mats har haft en avgörande betydelse för AMF Fastigheters positiva utveckling och har samtidigt varit en mycket uppskattad och skicklig VD och ledare, säger Katarina Romberg, styrelsens ordförande samt chef alternativa investeringar på AMF.

– Vi har nu en solid grund att bygga vidare på. Under Thomas Erséus ledning är bolaget väl positionerat för att ta nästa steg i utvecklingen, säger Katarina Romberg.

Närmare 30 år som VD

Tillträdande VD Thomas Erséus är för närvarande VD på Almega och förbundsdirektör för Almega Tjänsteförbunden. 

Thomas har över 30 års erfarenhet från näringslivet, varav 28 år som VD. Han har huvudsakligen varit verksam inom IT-, konsult- och fastighetsbranschen och har tidigare haft flera ledande befattningar inom bland andra Ericsson AB, WSP och Kungsleden.

– AMF Fastigheter är ett spännande och framtidsorienterat bolag som jag i egenskap av styrelsemedlem har arbetat med sedan 2020. Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet kommande år i rollen som VD, liksom den återstart som väntar efter en utmanade tid i pandemins spår, säger Thomas Erséus.