Waynes Coffee expanderar och rekryterar

Jimi Metz, Head of Franchise (t.v), Pelle Persson, Head of Expansion (t.h).

Waynes ökar takten i sin expansion och rekryterar två nya personer till sin ledningsgrupp. Jimi Metz tillträder den nyinsatta rollen Head of Franchise och Pelle Persson kliver in som ny Head of Expansion.

Under inledningen av 2020 presenterade Waynes en ny varumärkesidentitet och ett nytt kafékoncept. Med den nya plattformen i ryggen kommer man att under 2020 ha öppnat 16 nya Waynes.

Waynes expansion resultat av ägarbyte

Den starka expansionen kommer som ett resultat av det ägarbyte som skedde 2018, där ett uttalat fokus på svensk och internationell expansion formulerats.

De nya rekryteringarna ses som ett viktigt led för att kunna ta nästa kliv i Waynes fortsatta expansion.

Waynes Coffee i Gallerian i Stockholm.

Jimi Metz tillträder den nyinsatta rollen Head of Franchise, där han kommer att ansvara för franchiseledet. Han kommer även ingå i ledningsgruppen.

Jimi kommer närmast från en roll som VD på Mr Cap samt har en bakgrund från restaurangbranschen, med erfarenheter från Texas Longhorn och Dunkin Donuts.

– Att få bli en del av Waynes känns otroligt spännande och utmanande. Jag känner mig tacksam för möjligheten att få vara en del i resan framåt och ser att jag kommer att kunna bidra med mina breda erfarenheter kring franchise, konceptutveckling och inte minst branschen, säger Jimi Metz.

Stiger in i Waynes Coffees ledningsgrupp

Pelle Persson tillträder som ny Head of Expansion, även denna roll är del i Waynes ledningsgrupp.

Pelle har en lång bakgrund inom både franchise och expansion. Han har bland annat jobbat med expansion inom H&M, samt med etablering och franchising i olika roller för bolag som Burger King, Pinchos och Fazer.

– Jag är väldigt laddad över att anta rollen som Head of Expansion på Waynes, och ser framemot att få bidra med min erfarenhet och kompetens för att bygga vidare på expansionen, säger Pelle Persson.

Båda tillträder sina roller under december månad.

Waynes Coffee Gallerian öppnade 26 november på det andra planet.