Tiger of Sweden utser ny VD

Tiger of Sweden utser Hans-Christian Meyer som ny VD för företaget. Han tillträder sin nya tjänst den 1 september 2017 och kommer att rapportera direkt till IC Groups styrelse.

Under sin 25 år långa karriär har Hans-Christian haft ledande positioner på en rad ledande modevarumärken. Nu senast på Ralph Lauren där han sedan 2015 har haft roller som bland annat President Retail, EMEA och även en del av företagets Global Senior Management team.

En ledare med passion och energi

– Hans-Christian Meyer kommer till Tiger of Sweden med nya perspektiv och en otroligt stark varumärkeserfarenhet. Jag uppskattar hans känslighet, ärlighet och äkthet. Han är en exceptionellt bra ledare med en passion och energi som vi behöver. Det tillsammans med hans förmåga att samarbeta och starka resultatfokus kommer att sätta oss i en starkare position och hjälpa oss att leda vårt företag in i framtiden, säger Peter Thorsen, vice ordförande för IC Group.

Bygger ett globalt modevarumärke

Hans-Christian säger själv angående sin nya roll att han är förväntansfull över att ansluta sig till Tiger of Sweden och ser fram emot att bli en del av teamet.

– Tiger of Sweden har en enorm potential när det kommer till att fortsätta expandera genom att attrahera fler kunder globalt, säger han.

Utnämningen av en ny VD kommer kort efter att Tiger of Sweden utsett Christoffer Lundman som ny kreativ designchef på företaget. Hans-Christian och ledningsgruppen kommer att arbeta tillsammans för att utveckla och bygga varumärket som ett globalt modevarumärke.