Therese blir ny VD på Butterick’s

Therese Carlsson tillträder som ny VD på Butterick’s och efterträder Bengt Olander vid årsskiftet. Therese kommer närmast från tjänsten som företagets affärsutvecklingschef.

Från och med årsskiftet tar Therese Carlsson över, Bengt Olander går i pension men fortsätter som arbetande styrelseordförande.

Började i företaget 1994

– Jag är hedrad och glad över att ha utsetts till VD för Sveriges roligaste företag. Det känns naturligtvis roligt att leda den verksamhet där min professionella karriär en gång började, säger Therese Carlsson.

Therese Carlsson har en lång erfarenhet inom detaljhandeln och är en erfaren och kompetent ledare som känner företaget utan och innan. Therese började arbeta redan 1994 på Butterick’s Gröna Lund under sitt sommarlov när hon var 16 år.

Behov av modernisering

Efter studenten arbetade hon som säljare i Butterick’s Stockholmsbutik i två år. 2015 rekryterades hon sedan tillbaka som Affärsutvecklingschef.

– Jag är oerhört stolt och glad över att Therese, en person med djup känsla för detaljhandel, successivt tar över mitt arbete. Företaget behöver moderniseras och Therese kombinerar lång erfarenhet med stor energi och en vision för framtiden, säger Bengt Olander.