Svensk Dagligvaruhandel stärker sitt team

Andreas Strömberg har rekryterats av Svensk Dagligvaruhandel.

Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel tillsätter en näringspolitisk chef. Det är Andreas Strömberg, med erfarenhet från politiken och erfarenhet från att bedriva branschgemensamt arbete, som tillträder rollen.

Antalet nya lagförslag och regleringar som påverkar dagligvaruhandeln ökar enligt organisationen hela tiden, såväl nationellt som inom EU.

Kommer från en liknande roll

För att möta detta anställer Svensk Dagligvaruhandel en näringspolitisk chef.

– Det känns inspirerande att få vara med och utveckla påverkansarbetet för en bransch som har stor påverkan i människors vardag och som har verksamhet runt om i hela landet, säger Andreas Strömberg, näringspolitisk chef Svensk Dagligvaruhandel

Andreas kommer närmast från en roll som Head of public affairs hos bransch- och arbetsgivarorganisation Ikem, Innovations- och kemiindustrierna.

Har politisk bakgrund

Han har erfarenhet från Regeringskansliet, som politisk sakkunnig åt tidigare näringsminister och partiledare Annie Lööf och från Statsrådsberedningen.

Andreas har även varit politiskt aktiv och haft flertalet roller inom Centerpartiet.

– En god dialog och samverkan med politiken, myndigheter och andra organisationer både inom EU och på nationell nivå är avgörande för att våra medlemsföretag ska kunna bidra till hela livsmedelskedjans utveckling. Andreas, som blir ny näringspolitisk chef, kommer ha en nyckelroll i att driva och utveckla detta arbete, säger Karin Brynell, VD på Svensk Dagligvaruhandel.

Andreas tillträder sin tjänst den 7 november.