Stark utveckling för Teatern och Ringen

 

teatern_ringen-skanstull

Ringen centrum går starkt efter lanseringen av Teatern i december förra året. Både antalet besök och omsättning har ökat under 2016. 

Ringen centrum är en destination ”för god mat, dryck och umgänge på Södermalm”. Efter att Teatern öppnade i december 2015 har Ringen centrum fått cirka 250 000 nya besökare.

Sammanhanget bra

En av kockarna på Teatern är Marco Baudone, han driver köket Mama Delicious Roasts.

marco_baudone
Marco Baudone.

– Teatern var ett perfekt sammanhang för mig då det lät mig förverkliga mina idéer om hur man kan servera mat från rotisseriet på ett mer tillgängligt sätt. Det tar timmar att laga maten, men i Teaterns koncept går det snabbt för gästerna att ta del av maten, säger Marco Baudone. 

Ökade 12 procent

Under januari–augusti 2016 har Ringen centrums totala omsättning ökat med 12 procent jämfört med samma period föregående år. 

– Ringen centrum har nu cirka 250 000 fler besökare än tidigare, gäster som inte bara njuter av Teaterns erbjudande, utan också passar på att handla i Ringens övriga butiker. Skanstull har blivit ett nytt nav på Södermalm och med Stockholms stads satsningar i området framöver kommer också kopplingar till närförort att förstärkas, säger Per Helgesson, Marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Teatern består av nio kök med olika matinriktningar samt ett patisserie.