Serverade ihop på hotell – nu blir de säljchefer

Therese Åman och Caroline Löfström, nya säljchefer vid OK Västerbottens stationer i Lycksele respektive Vindeln.

Under första delen av av nittiotalet serverade de sida vid sida på Hotell Lappland i Lycksele. Nu kliver de in som säljchefer på varsin drivmedelsstation när OK Västerbotten fortsätter satsningen på att utveckla och stärka upp länets bemannade OKQ8-stationer.

I Vindeln ska Caroline Löfström ta över rollen som säljchef på den bemannade OKQ8-stationen. Caroline har sedan servitrisarbetet på Hotell Lappland bland annat varit restaurangchef på Brännlands Wärdshus och hotellmanager på Granö Beckasin.

En viktig del av lokalsamhället

– Jag tycker verkligen om att OK Västerbotten så långsiktigt arbetar med att ta ansvar för att hålla vårt län levande och dessutom ligger så långt fram i miljöarbetet, säger Caroline Löfström.

I grunden är det ju den smarta lösningen med en förening som möjliggör så mycket. Naturligtvis kommer jag att göra allt för att stationen i Vindeln ska fortsätta utvecklas och vara en viktig del av lokalsamhället, med allt från god mat till hög service.

En timmes bilfärd bort står den forna servitriskamraten bakom disken på en annan OKQ8-station. Det är Therese Åman som från och med den 15 februari blir säljchef på stationen i Lycksele.

Sedan hon lämnade Hotell Lappland har hon haft en mängd olika tjänster och titlar i såväl besöksnäringen som matbranschen. Till exempel 20 år på Ansia Camping, men senast kommer hon från en tjänst på småföretagarnas a-kassa, Småa.

Merparten säljchefer är kvinnor

– För mig har stationen i Lycksele tidigare mest varit känd för goda mackor och roliga sista minuten-presenter med friluftstema, men nu när jag har börjat sätta mig in arbetet förstår jag hur viktig funktion stationen har i både samhället och hållbarhetsarbetet, säger Therese Åman.

– Till exempel att tvätta bilen hos oss gör stor skillnad för vår miljö, men även upplägget med en förening som ägs av alla medlemmar och skapar möjligheter att bli en viktig part i klimatomställningen.

Både Caroline Löfström och Therese Åman börjar sina anställningar som säljchefer i februari och därmed kommer över hälften – närmare bestämt elva – av OK Västerbottens 21 bemannade OKQ8-stationer i länet ledas av kvinnliga säljchefer.