Outnorth har utsett ny VD

Ville Kangasmuukko Nordström.

Ville Kangasmuukko Nordström har utsetts till ny VD för Outnorth. Han kommer närmast från en tjänst som VD på Bubbleroom och tillträder sin nya roll den 1:a januari 2024.

Med rekryteringen av Ville Kangasmuukko Nordström får, enligt bolaget, Outnorth en skicklig och erfaren ledare inom e-handel.

Inspirera till vistelser utomhus

Han kliver in i rollen med ett tydligt mål; att vidareutveckla och ta Outnorth till nästa nivå.

– I takt med att intresset för natur- och friluftsliv ökar i samhället är Outnorth väl positionerade med ett konkurrenskraftigt erbjudande inom denna nisch. Dessutom har de en stark och naturlig inriktning på hållbarhet samt en vision om att inspirera fler människor att vistas utomhus, vilket jag verkligen uppskattar, säger Ville Kangasmuukko Nordström.

Har bakgrund inom H&M

Ville Kangasmuukko Nordström har sedan 2015 varit VD för e-handelsbaserade Bubbleroom. Innan dess arbetade han under flera år i olika roller inom H&M, bland annat med digital affärsutveckling och expansion.

– Ville står för ett starkt och positivt ledarskap och vet vad som krävs för att navigera framgångsrikt i en konkurrensutsatt bransch där tillväxt och lönsamhet ständigt ska balanseras, säger Cato Broberg, styrelseordförande i Outnorth och VD, Egmonts e-handelsområde.

Under övergångsperioden leds Outnorth av Erlend Futsaeter, Senior Director på Egmont E-commerce, i egenskap av tillförordnad VD.