Oatly Group utser ny VD för Norden

Ilse Siekkinen.

Ilse Siekkinen blir ny VD för Norden för Oatly Group. Hon kommer ansvara för Oatlys kommande tillväxtfas i Norden och vara baserad i Stockholm.

Ilse Siekkinen har närmare 20 års erfarenhet från att bygga varumärken och samarbeten inom dagligvaruhandeln. Hon kommer närmast från Unilever, där hon arbetat udner 14 år. Senast i rollen som General Manager Personal Care Nordics.

– Jag är stolt över att ansluta till detta ikoniska varumärke och syftesdrivna företag med starka värderingar som är i linje med mina egna. Vi står inför en klimatkris och den övergång som Oatly driver till ett mer hållbart, växtbaserat livsmedelssystem är avgörande för vår planet, säger Ilse Siekkinen.

Perfekt lämpad för uppdraget

Hon efterträder Jonas Persson Follin som tar sig an en ny global roll inom Oatly där han kommer överse företagets internationella foodservice och OOH-partnerskap.

– Vi är glada över att välkomna Ilse till Oatly. Hennes expertis inom kommersiell verksamhet inom såväl supply chain som försäljning och marknadsföring, i kombination med hennes engagemang för vår mission gör att hon är perfekt lämpad för att accelerera vår tillväxt i Norden, säger Oatlys Chief Operating Officer, Daniel Ordonez.