Ny VD och delägare till Gate46

 

Fredrik Widing, avgående VD, och tillträdande Maria Ahlestål.

Maria Ahlestål blir ny VD och delägare i Gate46. Hon kommer närmast från Apoteket och tillträder i oktober 2018. VD-bytet är ett led i Gate46 fortsatta tillväxt- och förändringsresa.

Tidigare i år förvärvade Fredrik Widing samtliga aktier i bolaget och han har suttit på VD-posten sedan starten 2008. Fredrik kommer i och med förändringen att fokusera på affärsutveckling och försäljning i bolaget.

Fokus på utveckling för Fredrik

– Delägarskapet möjliggör att jag kan lägga fokus på vidare utveckling och expansion. Jag har ett stort förtroende för Maria som med stor framgång har verkat i sina tidigare uppdrag och är väletablerad inom retail- och fastighetsbranschen, säger Fredrik Widing, nuvarande VD och ägare.

Kommer från Apoteket

Maria kommer närmast från tjänsten som etableringschef på Apoteket där hon under de senaste åren drivit en offensiv satsning på apoteksnätet. Dessförinnan har Maria haft flera ledande chefsbefattningar inom mode-, inrednings- och skönhetsbranschen, både nationellt och på nordisk nivå.


Läs även: Så ser köpcentrumet ut år 2023


– Det pågår spännande förändringar inom retailbranschen där det ställs höga krav och förväntningar i ett allt snabbare tempo. Här kommer Gate46 ha en viktig uppgift att hjälpa retailföretag till kreativa lösningar som leder till ökad försäljning och lönsamhet, säger Maria Ahlestål.

Gate46 erbjuder tjänsterna etablering, avveckling och strategisk rådgivning för hyresgäster och fastighetsägare med butikslokaler.