Ny kedjechef till XL-Bygg

Karin Eriksson, VD på Mestergruppen Sverige och tillträdande kedjechefen Carl Littlewood.

Carl Littlewood har utsetts till ny kedjechef på XL-Bygg. Carl kommer närmast från Kesko där han har haft flera ledande roller, bland annat som försäljningsdirektör, driftchef, och COO på K-rauta. Carl har dessförinnan arbetat inom Axfoodkoncernen.

– Jag är väldigt glad och stolt att få lämna över stafettpinnen till Carl som har den kombinerade erfarenhet av kedjedrift och byggmaterialhandeln som krävs för den här rollen. Carl har också ett starkt entreprenörsfokus som kommer att vara viktigt för att skapa nöjda delägare, säger Karin Eriksson, VD på Mestergruppen Sverige.

Carl börjar formellt sin anställning 1 oktober och kommer att ingå i ledningen för Mestergruppen Sverige.

– Det är stimulerande att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag och jag ser självklart fram emot att träffa alla ägare och deras kunder. Samtidigt är det spännande att vara en del av den utveckling som bolaget kommer att genomföra under de närmaste åren, säger Carl Littlewood.

Karin Eriksson kommer i samband med tillträdet att ägna sig helt åt rollen som VD för Mestergruppen Sverige.

– Min huvuduppgift framåt är att skapa synergier mellan bolagen, som i sin tur kommer att generera ett ökat värde för delägarna inom XL-Bygg och Bolist/Järnia. Särskilt fokus ligger på kommande utvecklingsprojekt som är kopplade till sammanslagningen av bolagen inom Mestergruppen Sverige, säger Karin Eriksson.