Ny HR-direktör på Axel Johnson

Emma Claesson tillträder i vår som ny HR-direktör på Axel Johnson. Hon kommer närmast från motsvarande roll hos teknikkonsulten AFRY (före detta ÅF Pöyry).

– Vi har i vårt 10/50-mål en ambition om att vi om tio år ska få hälften av våra intäkter från saker vi inte gör idag. För att nå den mycket höga ambitionen för förnyelse och tillväxt är det helt avgörande att vi har rätt ledarskap och rätt kompetens i våra bolag, säger Axel Johnsons VD, Mia Brunell Livfors.

– Jag är övertygad om att Emma, med sin handlingskraft, sitt engagemang för inkludering och sin breda erfarenhet av strategiskt och operativt HR-arbete i förändringsskeden, är rätt person att driva på det arbetet.

Förändring med fokus på människor

Emma Claesson har varit HR-direktör på AFRY sedan 2014. Innan dess var hon HR-chef på SSAB och under tio år dessförinnan managementkonsult på Accenture.

– Jag har i hela mitt yrkesliv arbetat med förändringsuppdrag med fokus på människor och organisation. Axel Johnsons bolag befinner sig i spännande branscher med hög förändringstakt, vilket ställer stora krav på ledarskap och verksamhetsutveckling. Detta i kombination med bolagets långsiktighet, starka värderingar och stora ambitioner framåt gör att det här känns som ett riktigt spännande sammanhang och uppdrag, säger Emma Claesson.

Emma Claesson kommer att sitta i Axel Johnsons koncernledning, och tillträder under våren 2020.