NordShield rekryterar outdoorprofil

Martin Kössler.

Det finska biotechbolaget NordShield utvecklar hållbara tekniker för att förlänga livslängden på textila produkter. Företaget har nu rekryterat Martin Kössler, grundare av Scandinavian Outdoor Group.

Martin Kössler är en välkänd profil inom outdoor-branschen och ska nu förstärka NordShields satsning inom sport och outdoor.

– NordShield har utvecklat framtidens teknologi baserad på hållbara ingredienser, något som inte bara vi inom sport- och outdoor utan hela textilbranschen väntat länge på, säger Martin Kössler.

Enskilt viktigaste parametern

Martin Kössler har arbetat i över trettio år med funktionstextilier och ser NordShield som ett teknikskifte.  

– Inom sport och outdoor använder vi specialiserade fibrer och tyger för att skapa produkter som ska klara både lång livslängd och hård användning. Med NordShield blir plagg och skor enklare att sköta och håller under längre tid, vilket är den enskilt viktigaste parametern för att minska produktens miljöpåverkan, säger han. 

Stort antal varumärken i SOG

Martin Kössler har bland annat ansvarat för Gore-Tex nyckelkunder i Norden, Haglöfs globala expansion och samordnat de nordiska outdoorföretagens internationella samarbete.

Scandinavian Outdoor Group, eller SOG, är en grupp med mer än 70 utomhusvarumärken från Skandinavien.