Möbelkedjan har utsett ny VD

Kim Møller Mønster.

Danska möbelkedjan Ilva har anställt Kim Møller Mønster som ny VD. Han har tidigare bland annat arbetat inom Bolia. Ilva har sitt huvudkontor i Sabro i närheten av Århus.

Kim Møller Mønster kommer närmast från en tjänst som VD på Gastrolux. Innan detta var han anställd som International Sales Director och en del av managementteamet på Bolia. Där var han bland annat ansvarig för kedjans 81 butiker samt Business-to-Business-segmentet.

Starkare synergier mellan kanaler

Enligt ett pressmeddelande ska Kim Møller Mønster nu bland annat skapa starkare synergier genom Ilvas fysiska butiker och möbelkedjans webbshop. Detta med extra fokus på kundresan från inspiration till köp.

Hans kommande ansvarsområden blir även att fortsätta uppbyggnaden av Ilvas varumärke i Sverige, där möbelkedjan har fyra butiker, samt att utforska möjligheterna för att expandera till fler marknader.

En skicklig detaljhandlare

– Vi har kännedom om Kim som en väldigt skicklig detaljhandlare från tiden på Bolia där han skapade synliga resultat, både för kunderna och för företaget. Jag har fullt förtroende för att vi har hittat den rätta personen att leda utvecklingen av Ilva generellt och att stärka varumärket i butikerna och på webbshoppen, säger President och VD för Lars Larsen Group Retail, Jan Bøgh.