Max tillsätter ny COO och vice VD

Martin Oppenheimer, foto Lovisa Haeger.

Under januari tillträdde Martin Oppenheimer som Chief Operations Officer (COO) och vice VD på Max. Tillsättningen av tjänsten sker för att stötta och stärka företagets tillväxt.

Martin har en lång bakgrund inom Yum Brands och kommer att flytta tillbaka till Sverige efter en tid utomlands.

– Det känns fantastiskt roligt. Att få vara del av Max expansionsplaner är både spännande och utmanande, men också något jag ser fram emot, säger Martin Oppenheimer.

Siktar på hållbar tillväxt

Rollen som vice VD och COO medför förändring i organisationsstrukturen.

– Vi vill inte förändra ett vinnande koncept och kommer fortsätta sätta fokus på hållbar och långsiktig tillväxt, säger han.

En av Max nyöppnade restauranger finns vid Triangeltorget i Malmö.

Rollen kommer att ingå i koncernledningen. Det innebär också att de direkt operativa och administrativa rollerna inom marknad, hållbarhet, HR, finans, franchise samt operativa ledningen kommer att rapportera till Martin Oppenheimer.

– Det är ett starkt och proffsigt team i koncernledningen som kommer rapportera till mig. Jag kommer gå in i rollen med fokus på Max värderingar runt mod, passion och gemenskap som ledord, säger han.

Ett välkommet tillskott

– Det blir ett välkommet tillskott i koncernledningen och ett viktigt steg för vår svenska och internationella tillväxtresa, säger Richard Bergfors, koncernchef och VD. 

Martin Oppenheimer tillträdde tjänsten den 16 januari 2023 och inledde sin anställning med en ”burgarturné” tillsammans med bröderna Richard och Christoffer Bergfors, koncernchef respektive vice koncernchef, samt chefskock Jonas Mårtensson.