Mattias chef för hållbar utveckling

Den 24 september tillträder Mattias Svensson rollen som chef hållbar utveckling på Humlegården Fastigheter. Han kommer närmast från Coop där han arbetat som hållbarhetsstrateg.

Genom rekryteringen vill Humlegården, enligt ett pressmeddelande, ta nästa steg i utvecklingen och fördjupa bolagets arbete inom ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

Strateg på Coop

Mattias Svensson kommer närmast från Coop där han arbetat som hållbarhetsstrateg. Dessförinnan har han även arbetat som hållbarhetsansvarig på Energikontoret i Mälardalen och som försäljningsingenjör och affärsutvecklare på Borås Energi och Miljö.


Läs även: Ny hållbarhetschef på Coop


Mattias Svensson ersätter Rebecka Yrlid, som lämnade uppdraget som hållbarhetschef under våren 2018.

– Jag tilltalades av Humlegårdens långsiktighet och att det finns ett tydligt fokus på hållbar lönsamhet. Genom att kombinera ett proaktivt hållbarhetsarbete och strategisk affärsutveckling så skapas goda möjligheter att bidra till detta, säger Mattias Svensson.

Värdeskapande aspekt

– Hållbarhet är en viktig värdeskapande aspekt och kraven ökar ständigt, samtidigt som möjligheterna att bidra och skapa engagemang i frågorna är stora. Rollen som chef hållbar utveckling har utformats med ambitionen att både bredda och fördjupa vårt arbete, säger Anneli Jansson, VD på Humlegården Fastigheter.