Magnus Johansson ny VD på Bumbee Labs

Coop Sveriges tidigare VD ansluter till Bumbee Labs.

Styrelsen för Bumbee Labs meddelar att Magnus Johansson, tidigare VD på Coop Sverige, har rekryterats som VD. ”Magnus kommer att vara en viktig drivkraft för företaget i vår kommande tillväxtfas”, säger ordförande Eirik Lunde.

Eirik Lunde konstaterar också att Magnus Johanssons stora erfarenhet och nätverk inom detaljhandeln – i kombination med hans ledarskapsförmåga – gjorde honom till en perfekt match för Bumbee Labs.

Lämnade Coop tidigare i år

Magnus Johansson lämnade Coop Sverige tidigare i år, efter fem år som präglats av arbetet med att leda detaljhandelskedjan genom en digitaliseringsprocess.

Bumbee Labs är verksamma inom footfall-data och analys.

– Jag är verkligen exalterad över intelligensen i produkten som gör att vi kan leverera ovärderlig kunskap och nyckeltal till företag och organisationer som syftar till att driva tillväxt, vinst och kundnöjdhet. Det här kan verkligen förändra branschen och sätta en ny industristandard, säger Magnus Johansson.

Imponeras av startups sätt att arbeta

Bumbee Labs är ett litet företag jämfört med den tidigare uppdragsgivaren. Men det ser inte Magnus Johansson som något problem.

– Min erfarenhet av att arbeta med små tech startup-företag, där högmotiverade, skickliga och ofta unga människor i mindre team bygger företag och med hög hastighet löser problem, har imponerat på mig, säger Magnus Johansson.