Lidl rekryterar och stärker fastighetsfokus

 

petra_wahlstrom_lidl_handelstrender

Lidl Sverige har rekryterat Petra Wahlström, tidigare struktur- och etableringschef Coop, som ny etablerare/fastighetsutvecklare.

Petra kommer att stärka upp Lidls fastighetskontor i Malmö och tillträder sin tjänst den 10 januari.

– Jag ser verkligen fram emot att få börja jobba inom Lidl. Deras varumärkesresa, som jag följt noga i branschen, är enormt glädjande. De är moderna, kaxiga och ligger helt klart i framkant. Något deras nyaste butik i Växjö, som uppnår miljöcertifieringen BREEAM’s högsta nivå Outstanding, konkret visar säger Petra Wahlström, ny etablerare/fastighetsutvecklare Lidl Sverige.

Siktar på 200 butiker år 2020

Petra Wahlström har en gedigen erfarenhet inom både etablering och fastighetsutveckling, retail och hotell med drygt åtta år inom KF Fastigheter/Coop samt sexton år inom bl.a. Ikea, Svenssons i Lammhult, EM och First Hotel.

– Petra kommer med sin stora erfarenhet och kunskap att vara en verklig tillgång för vårt fastighetskontor. Lidl storsatsar i Sverige de kommande åren. Utöver ett nytt huvudkontor och ett nytt lager planerar vi bygga ett antal nya butiker. I dag har vi 169 butiker i Sverige, siktet är inställt på 200 butiker år 2020. Vi har dessutom högt ställda miljöambitioner där vi vill fortsätta miljöcertifiera våra butiker. Petras driv, engagemang och kompetens kommer vara viktiga för oss på den resan, säger Lulu Gylleneiden Fastighetschef Malmö.