Lidl i samarbete med samhällsbyggare

Kristina Alvendal och Carl Balcer.

Lidl Sverige inleder samarbete med Kristina Alvendal som för några år sedan utsågs till Årets Samhällsbyggare. Hon ska agera som exekutiv rådgivare till Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl.

Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och en välkänd profil i fastighetsbranschen. Vid sidan av sitt uppdrag för Lidl Sverige driver hon även eget bolag inom strategisk fastighetsutveckling.

Utsågs till Årets Samhällsbyggare

Hon har också ett långt förflutet inom politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Kristina Alvendal utsågs 2017 till Årets Samhällsbyggare.

– Med hennes kompetens och nätverk kommer vi kunna ta ytterligare ett steg i vår ambition att erbjuda högsta kvalitet till branschens bästa pris till de svenska hushållen i hela Sverige. Jag ser fram emot att fortsätta bygga broar mellan Lidl Sverige, Sveriges kommuner och fastighetsbranschen, där Kristina kommer vara en nyckel i vårt fortsatta arbete, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Drivs av att göra Sverige bättre

Själv konstaterar Kristina Alvendal att hon drivs av att påverka och göra Sverige bättre.

– I en tid där många upplever att pengarna räcker till mindre är det av stor vikt att öka konkurrensen inom livsmedelsbranschen för att på så sätt sänka matpriserna. Lidl har sedan bolaget gjorde entré på svenska marknaden för 20 år sedan bidragit till just detta, säger Kristina Alvendal.