Jesper Brodin ny VD för Ikea-koncernen

 

Avgående koncernchef, Peter Agnefjäl (till vänster)l lämnar nu över strafettpinnen till Jesper Brodin.

Jesper Brodin tillträder som ny VD och koncernchef för Ikea-koncernen med start i september. Jesper är för närvarande VD på Ikea of Sweden, som ansvarar för Ikeas sortiments- och produktutveckling.

Jesper efterträder Peter Agnefjäll som tillträdde rollen år 2012.

Passion för heminredning

– Jag är väldigt glad över att välkomna Jesper som ny VD. Med sin långa erfarenhet och hans passion för heminredning och detaljhandel är jag övertygad om att han kommer kunna ta vid Peters enastående arbete. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Jesper fortsätta förflytta Ikea-koncernen mot att bli ledande inom heminredning i alla kanaler, säger Lars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande i INGKA Holding Supervisory Board.

Spendera mer tid med familjen

Efter 22 fantastiska år, och fem år efter att jag introducerades i denna roll, har jag bestämt mig för att det är en bra tidpunkt för mig att anta nya utmaningar. Dessa år har betytt väldigt mycket för mig, både personligt och professionellt. Innan jag åtar mig ett nytt uppdrag, kommer jag att vara ledig och tillbringa tid med min familj, säger Peter Agnefjäll.

Jesper Brodin, för närvarande baserad i Älmhult, tillträder sin nya roll i Leiden, Nederländerna, från och med 1 september, 2017.

Ser fram mot utvecklingen

Jag har jobbat tillsammans med Peter i många år och är den första i det långa ledet av kollegor och medarbetare som tackar honom för hans fantastiska insats. Genom sitt dedikerade ledarskap har han fått Ikea att växa och utvecklas framgångsrikt de senaste fem åren. Det känns fantastiskt att bygga vidare på det och jag ser med stor spänning fram emot att vara en del av den snabba utvecklingen inom detaljhandeln, säger Jesper Brodin.