Hon är Plantasjens nya VD

Nina Jönsson har utsetts till VD i Plantasjen. Nina kommer närmast från rollen som VD för HL Display. Nina är utbildad civilekonom och har lång erfarenhet av internationell detaljhandel.

Hennes karriär innefattar sortiment- och inköpsdirektör för Ica Sverige och 19 år i ett antal ledande befattningar inom Procter & Gamble. 

– Ett ökat fokus på inhemsk konsumtion och investeringar i hem och trädgård ger goda förutsättningar för Plantasjen att under Ninas ledarskap flytta fram sina positioner ytterligare under de närmaste åren, säger Anders Slettengren, affärsområdeschef för Consumer & Technology på Ratos och ordförande för Plantasjen.

”Vi har god potential att skapa förutsättningar för människor att må bra genom att syssla med blommor, växter och trädgård. Nöjda kunder och medarbetare som utvecklas, det brinner jag för”.

Nina Jönsson, VD Plantasjen

Ratos blev ägare i Plantasjen 2016. Bolaget har cirka 140 butiker i Norge, Sverige och Finland främst inriktade mot konsumenter. Antalet anställda uppgår till cirka 1 300 och försäljningen för rullande 12 månader per 31 mars 2020 uppgick till cirka 4 miljarder SEK.

Nina Jönsson tillträder 27 maj.