Hans Redig Bolin ny VD på Cervera

Styrelsen i Home Brands har utsett Hans Redig Bolin till ny VD för Cervera. Han efterträder Odd Sverre Arnøy som har haft VD-rollen sedan december 2021. Odd Sverre fortsätter sin roll som koncernchef för gruppen och VD i Home Brands Holdings.

I juni 2021 förvärvades Cervera av den norska Home Brands-koncernen och blev genom detta en del av en större nordisk försäljningsgrupp inom köks- och heminredningsvaror.

Online står för 40 procent

Hans Redig Bolin har sedan 2013 arbetat i ledande befattningar på Cervera inom logistik, IT och senast i rollen som CFO.

– Med Hans gedigna kompetens och erfarenhet av bolaget är vi övertygade om att vi har rätt ledare för att fortsätta bolagets positiva tillväxt, både i Sverige och internationellt, med en hållbar lönsamhet, säger koncernchef Odd Sverre Arnøy.

Cervera har under de senaste två åren haft en kraftig tillväxt och ökat försäljningen med 50 procent till 1,5 miljarder SEK. Ökningen har enligt bolaget varit störst online och den delen står numera för nästan 40 procent av omsättningen.

Ska optimera kundresan

– Cervera är ett fantastiskt företag med ett starkt och omtyckt varumärke i ryggen och med otroligt engagerade medarbetare. Jag är både ödmjuk och stolt över att få leda vår fortsatta tillväxtresa tillsammans med våra nya ägare, ledningsgruppen och alla övriga medarbetare, säger Hans Redig Bolin.

– Att vara digitalt drivna och optimera vår kundresa i alla kanaler för att vara så relevanta som möjligt kommer även fortsatt att vara vårt fokus, säger han.