Boozt utser ny CTO för Fulfilment & Logistics

Tobias Sjölin, CTO för Boozt Fulfilment & Logistics.

Boozt Group har utsett Tobias Sjölin som ny CTO för Boozt Fulfilment & Logistics. Han är ursprungligen utvecklare och har arbetat på Boozt sedan 2010 med ansvar för företagets Backend-system. 

I sin nya roll kommer Tobias Sjölin fokusera på strategisk vägledning och ledarskap inom organisationens alla teknikområden.

Han ska också arbeta med att identifiera områden där teknik kan driva effektivitet, förbättra processer och leverera innovativa lösningar.

Datadriven optimerad verksamhet

– Om fem år ser jag framför mig att Boozt ligger i framkant när det gäller innovation inom logistikteknik. Vi kommer framgångsrikt att ha implementerat avancerad analys och prediktiva beräkningsmodeller, vilket gör det möjligt för oss att fatta datadrivna beslut och optimera verksamheten över hela leveranskedjan, säger Tobias Sjölin.

Ambitionen är att anamma ny teknik som maskininlärning och IoT för att skapa ett mer uppkopplat och effektivt logistikekosystem.

– Dessutom strävar jag efter att etablera strategiska partnerskap och samarbeten med andra branschledare för att driva ytterligare framsteg inom LogTech-området, säger Tobias Sjölin.

Sätter en ny standard

Hermann Haraldsson, medgrundare och VD på Boozt, konstaterar att Tobias Sjölin är en stor drivkraft när det gäller teknik.

– Vi är mycket ambitiösa när det gäller vårt lager och Boozt Fulfilment Centre 2.0 kommer att vara mycket viktigt för Boozt. Tobias kommer tillsammans med teamet att sätta den nya standarden för LogTech. Tobias är en enorm tillgång för företaget och har gjort en positiv skillnad sedan han började på Boozt i december 2010, säger Hermann Haraldsson.

Tobias Sjölin tillträdde sin nya tjänst den 1:a juli.