Bang & Olufsen utser ny VD

Kristian Teär har utsetts till ny VD i Bang & Olufsen. Han kommer närmast från det schweizisk-amerikanska företaget Logitech.

Kristian Teär tillträder tjänsten omedelbart och ersätter i och med detta Henrik Clausen.

Inspirerande ledare

– Han har rätt profil för att ta Bang & Olufsen vidare där vi är idag. Han tar med sig erfarenhet från ledande internationella hemelektronikföretag, han har en solid operativ bakgrund och n är en stark och inspirerande ledare, säger Ole Andersen, styrelseordförande i Bang & Olufsen.
 
Kristian Teär kommer närmast från det schweizisk-amerikanska företaget Logitech. Tidigare var han global COO i BlackBerry i Kanada. Från 2010–2012 var Kristian Teär verkställande direktör för Sony Mobile med globalt ansvar för försäljning och marknadsföring.

Har flera ikoniska produkter

Från 1988–2010 hade han ledande befattningar i Ericsson respektive Sony Ericsson i England, Tyskland, Mexiko, Schweiz och Malaysia.
 
– Jag har följt Bang & Olufsen i många år och har alltid haft en stor passion för företaget och dess produkter. Jag äger faktiskt flera av de ikoniska produkterna själv. Det är ett unikt lyx- och livsstilsmärke som har ett speciellt arv, säger Kristian Teär.
 
Under de kommande månaderna kommer han att träffa berörda intressenter och stödja organisationen när det gäller de strategiska initiativ som för närvarande genomförs.