Projektledare  – Hufvudstaden

Projektledare – Hufvudstaden

  • Stad: Göteborg
  • Företag: Hufvudstaden

Hufvudstaden befinner sig i en spännande fas med stort fokus på utveckling. Vi utökade nyligen vår fastighetsutvecklingsgrupp i Göteborg med en Projektledare och nu behöver vi anställa ytterligare en.

Har du drivit projekt inom bygg- och fastighet? Vill du arbeta med spännande utvecklingsprojekt i attraktiva fastigheter, mitt i centrala Göteborg, projekt som andas kvalitet och nytänkande. Då kanske du är den vi söker!

Rollen

Du har som projektledare ansvar för att vara med och utveckla Hufvudstadens bestånd. Du har även det totala kostnadsansvaret över projekt som tilldelats och ansvarar för om- och tillbyggnadsprojekt samt lokalanpassningar. I dagsläget pågår det både små och stora projekt i samtliga av våra nio fastigheter: NK-huset, våra två fastigheter i Nordstan (Fyran och Femman) samt ett stort utvecklingsprojekt i Kvarteret Inom Vallgraven 12, bestående av fem fastigheter som sträcker sig runt Södra Hamngatan, Fredsgatan, Östra Larmgatan och Drottninggatan. Arbetet spänner över ett brett område med många kontaktytor där du arbetar i hela processen från idé till nyckelfärdigt projekt/förvaltning, med tyngdpunkt på genomförandefasen. I tjänsten ingår även att driva vissa interna utvecklingsprojekt samt IOT.

Arbetsuppgifter

• Upprättande av kalkyler, tidplaner, beskrivningar etc. vid ombyggnationer

• Förstudier, utredningar inför framtida projekt

• Upphandling av konsulter och entreprenörer

• Projekt, projektering och byggledning

• Ekonomisk uppföljning och rapportering

• Att följa utvecklingen inom byggnadsteknik, arkitektur, installationer och produktion

• Att initiera produktutveckling

• Myndighetskontakter

• Genomförande av miljö-/ arbetsmiljö och kvalitetsarbetet i ombyggnader

• Tätt samarbete med bolagets övriga avdelningar och affärsområden

Fastighetsutvecklingsgruppen består av cirka 20 personer, varav 5 är placerade i Göteborg. Du kommer att rapportera till vår Projektchef i Göteborg. Vi sitter i ljusa, luftiga lokaler i NK-huset. Inga längre arbetsresor ingår, då alla projekt finns inom gångavstånd i city. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har arbetat minst 5 år i projekt inom bygg/fastighet, gärna som projektledare med tyngdpunkt på tidiga skeden. Du har en utbildningsbakgrund som byggnadsingenjör eller civilingenjör eller så har du skaffat dig den kompetensen på annat sätt. Du har erfarenhet från kommersiellt byggande och underhåll, är en skicklig förhandlare och van att handla upp konsulter och entreprenörer.

Personliga egenskaper vi värdesätter

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har goda ledaregenskaper att skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål och åstadkomma resultat. Du är trygg och stabil i din roll, är flexibel och ser möjligheter i förändring. Med tanke på alla kontakter och dialoger som förs internt och externt med olika kunder, samarbetspartners och övriga intressenter så krävs det en god samarbetsförmåga hos dig för att du ska nå framgång. Vidare har du en förmåga att lösa problem, prioritera och fatta beslut. Självklart har du precis som vi ett genuint intresse för fastigheter och drivs av våra kärnvärden som kvalitet, ärlighet, lyhördhet och engagemang.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett jobb med stor möjlighet till påverkan i en verksamhet med kompetenta och motiverade medarbetare. En positiv arbetsmiljö som präglas av prestigelöshet, samarbete och en hel del skratt.

Välkommen med din ansökan

Hufvudstaden är ett av Sveriges mest specialiserade och koncentrerade fastighetsbolag med kontors- och butiksfastigheter i centrala Stockholm och Göteborg. I beståndet ingår bl.a. NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg och profilfastigheten Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 390 000 kvm uthyrbar yta med ett marknadsvärde om cirka 42,1 mdkr. Bolaget grundades 1915 och börsnoterades 1938. Koncernen har cirka 130 anställda. Inom koncernen finns, förutom Hufvudstaden, varumärken som Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan, Femman, Fredstan, Birger Jarlspassagen och Parkaden med flera. Läs mer om företaget på www.hufvudstaden.se.

 

Vill ni också synas här med er annons – Välkommen!