Vässad shopping med beacon, smarta provrum och snabba leveranser

 

Amerikanska Macy’s Inc gör nu en stor satsning på omnichannel. Häromdagen offentliggjorde man en rad tekniska initiativ som ska bidra till att skapa en sömlös shoppingupplevelse hos Macy’s och Bloomingdale’s. • De som handlar på Macy’s kommer snart ha möjligheten var och hur de hämtar sina varor. Nu inför båda kedjorna leverans samma dag som … (läs mer)
Fyra tekniska innovationer som förändrar detaljhandeln

 

Artificiell intelligens, analyser av hyllan i mikroperspektiv, NFC och synkad kommunikation för omnnichannel-handel. Det är några av innovationerna som kommer att förändra detaljhandeln.  Under National Retail Federations teknik-event i Kalifornien förra veckan diskuterades den tekniska utvecklingen inom detaljhandeln. Bland annat identifierade man fyra tekniska innovationer som kommer att ha stor inverkan på morgondagens detaljhandel. 1. Prediktiv … (läs mer)
Coop testar beacon-teknik

 

Under två veckor i augusti testas den trådlösa bluetooth-tekniken vid Coop Centralen i Stockholm. Kunder som rör sig inom området för ”sändaren” får exklusiva erbjudanden i sin mobil. För att kunna ta del av dessa erbjudanden krävs att kunden har laddat hem Coop-appen och aktiverat funktionen. – Detta är definitivt en intressant kanal för att säkerställa … (läs mer)