Premiär för ny asiatisk restaurangkedja

Nu har det Asien-inspirerade konceptet Woki öppnat sin första restaurang i Nordstan. Målet är satt till 25 restauranger inom fem år.

– Vi är väldigt glada att premiären för restaurangkedjan blir hos oss, Woki blir ett mycket bra komplement till det övriga restaurangutbudet på Nordstan, säger Ulrika Carlsson, VD på Nordstan.

Mat som serveras snabbt

Bakom satsningen och konceptet står Johan och Paula Röhss samt Catherine Sahlgren. Ambitionen är att inom loppet av fem år öppna 25 Woki-restauranger.

Wokis styrelse: Mark Gardiner, Paula Röhss, Johan Röhss, Catherine Sahlgren. Med på bilden är även Marcus Lehtonen Operativ chef. Foto: Kjell-Arne Forsberg.

– På Woki ska mat serveras snabbt. Den är till för alla på språng, för de som vill förenkla sin vardag och för alla som vill ha god asiatisk mat till ett bra pris. Vi lägger stor vikt vid hållbarhet vilket för oss handlar om såväl matens ursprung som om att ta ansvar, uppföra sig väl och behandla alla med respekt, säger Paula Röhss.

Skandinavisk miljö

Miljön och atmosfären blir skandinavisk-asiatisk och ska enligt Woki kännas välkomnande, nyskapande och personlig. Johan Åkerberg, måltidskonsult och kokboksförfattare har utvecklat alla rätterna.

– Hit ska hungriga människor på språng kunna söka sig för att få god asiatisk mat gjord på schysta och utvalda råvaror. Det ska gå undan men är inte snabbmat, snarare mat som serveras snabbt, säger Johan Åkerberg.

Den första restaurangen har plats för 75 gäster och ligger på Norra Hamngatan 20 på Nordstan.