Hållbarhetsfestival med mat i fokus

Eskilstuna sätter hållbar mat i fokus. Hållbarhetsfestivalen handlar bland annat om mat som odlas, mat som tillagas, mat som komposteras och mat som drivmedel. 

Den 22 april öppnar man portarna på ReTunas Hållbarhetsfestival. Efter det väntar en hel dag med inspiration, workshops, utställare, föreläsare och underhållning. Tanken är att Hållbarhetsfestivalen ska vara ett återkommande evenemang.

Årets tema är ”Klimatsmart Matprat”. Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen, Eskilstuna Folkhögskola och Retuna Återbruksgalleria är arrangörer för Eskilstuna Hållbarhetsfestival. Evenemanget äger rum på ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna.

Program

11.00 Svinnlandet – en resa genom en värld av slöseri, Andreas Jakobsson.
12.30 Mylla andelsjordbruk – direkt från jord till bord, Daniel Larsson.
13.15 Roten till allt got, kokboksförfattare och matfotograf.
14.00 Grå och grön energi – från frö till tallrik, Hornuddens Trädgård.

Workshops

• Recycla din trädgård, Eleverna på Recycle design.
• Tillverka egen stekost, Karin Jansson, Tveta Lantbruk.

Här kan du läsa mer.