Inspiration basen i Ikeas nya Cookshop

 
Ikea ville sätta mer fokus på inspiration i sin avdelning för matlagning och måltider. En del av lösningen blev att anpassa exponeringarna efter hur det faktiskt går till i köket. Maten är mer i fokus än kanske någonsin tidigare. I och med detta fanns det också ett behov att uppdatera ytan för Cooking & Eating … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Visual Merchandising 98 Pro 3596 Produktutveckling 234 Design 225


Bli stjärnkock för en kväll i heta Shoreditch

 
Nu öppnar möbelkedjan en pop up i fortsatt heta Shoreditch. Men det är ingen butik den här gången, The Dining Club är en restaurang där du kan bli stjärnkock för en kväll. Shoreditch i östra London har fortsatt stark dragningskraft. Både på detaljister som vill testa nya idéer och koncept, och på konsumenterna. Nu är … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Kundupplevelser 113 Pop up 96 Internationellt 965 Pro 3596


Nu kan du 3D-printa din Ikea-produkt

 
Nu kan kunderna printa ut sina egna favoriter från Wondermoivärlden. Ikea gör fem av sina figurer i serien Glödande tillgängliga för 3-D-utskrift.  På diverse Ikea-hacks-sajter har fansen redan experimenterat med att skriva ut delar av Ikea-produkter, men nu lanserar man produkter som man kan skriva ut själv på en 3D-skrivare. Ritningarna finns att ladda ner … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Ny teknik 318 Design 225 Nyheter 2780 Pro 3596


Här säljer Ikea bra – utan butiker

 
Ikeas produkter går hem i Ukraina, trots att företaget inte säljer sina produkter i landet. I stället fraktas de över gränsen av e-entreprenörer. Mitt i Kiev, i ett område som tycks oförändrat sedan Sovjet-tiden, har Anastasia Chumak skapat en mysig oas, möblerad helt och hållet med Ikea. Detta trots att Ikea inte har något varuhus … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 965 E-handel 672 Pro 3596 Nyheter 2780


Så gör Ikea sin hemläxa i Indien

 
Som en förberedelse inför lanseringen i Indien gör nu Ikea sin hemläxa. Bland annat har man genomfört ett stort antal hembesök. Den första butiken är planerad till 2017 och kommer öppna i Hyderabad. Det är the Hindu som berättar att det nu pågår en febril aktivitet inom Ikea för att kartlägga de olika marknaderna i Indien. … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 2780 Pro 3596 Internationellt 965


Historier bakom nytt designsamarbete

 
I början av juni fortsätter ikea sina designsamarbeten, denna gång med modedesignern Walter Van Beirendonck. Ikea fortsätter att utforska gränserna för design i samarbete med några av världens mest innovativa modedesigners. En tillfällig kollektion har skapats i nära samarbete med Walter Van Beirendonck, en belgisk designer med rötter i 1980-talets modeavantgarde Antwerp Six. – När jag inledde projektet för … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Mode 195 Nya butiker 841 Design 225 Nyheter 2780


Ikea i samarbete med Dreamworks Animation

 
Ikea lanserar Lattjo, en ny kollektion leksaker som kommer till varuhusen den 23 oktober, för att inspirera barn och vuxna att leka mer tillsammans. I samband med detta har Ikea i samarbete med DreamWorks Animation tagit fram över 25 animerade kortfilmer. Lattjo består av ett brett utbud av leksaker och i kollektionen ingår också en app som … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 2780 Pro 3596 Varumärken 229


Ikea Kungens Kurva fyller 50 i dag

 
Den 18 juni 1965 öppnades världens tredje Ikea varuhus i Huddinge kommun med syfte att inreda de många Stockholmarnas hem. Idag fyller flaggskeppet Ikea Kungens Kurva 50 år. Det då 31 000 kvadratmeter stora varuhuset var en stor succé och besöktes av en miljon kunder det första halvåret. Konceptet med Tag själv-lagret var en effekt … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 2780 Pro 3596


Ikea sänder 24-timmars intervju

 
Ikea lanserar nya serien Under täcket – världens första direktsända 24-timmars intervju. I sju avsnitt möter Kristoffer Appelquist svenska personligheter i en talkshow där tittarna kan påverka programmet i realtid. I ett efter gästen specialinrett Ikea sovrum möts värd och gäst på ett nyfiket och ärligt sätt. Första avsnittet sänds den 27 mars. Sovrummet har en … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Trender 351 Nyheter 2780 Omnichannel 238 Pro 3596


Ikea lanserar integrerad trådlös laddning

 
Ikea lanserar nu den första kollektionen av heminredningsprodukter med integrerad, trådlös laddning för smarta telefoner. Den nya lösningen förvandlar sängbord, lampor och skrivbord till trådlösa laddningsstationer – för ett ännu bekvämare liv hemma. De första Ikea produkterna med trådlös laddning finns tillgänglig i de svenska varuhusen från den 15 april 2015. Vid utvecklingen av de trådlösa laddningsprodukterna har … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 2780 Design 225 Ny teknik 318 Pro 3596


Naprapater tar plats på Ikea

 
Genom att ta hjälp av Naprapatförbundet vill Ikea öka sina medarbetares kunskap om kroppen och hjälpa kunderna att få bättre sömn. Nästan var fjärde person i Sverige har sömnproblem då och då. För att förbättra svenskarnas sömn har Ikea ett samarbete med Naprapatförbundet sedan 2009. Under helgerna i vecka 9, 12 och 13 kommer naprapater att finnas … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Kundvård 55 Nyheter 2780 Undersökningar 275 Pro 3596


Sex svenska företag bland detaljhandelns största

 
I årets upplaga av Deloittes undersökning av världens största detaljhandelsbolag har sex svenska detaljister kvalat in bland de 250 största bolagen. Ikea och H&M fortsätter likt tidigare år att imponera med starka positioner bland detaljhandelns största globala jättar. Ikea är nu den 28:e största detaljisten och bland de 30 största den mest lönsamma. H&M ligger … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 2780 Internationellt 965 Pro 3596