Commercial Manager – Swedavia

  • Stad: Stockholm Arlanda
  • Företag: Swedavia

 

Commercial Services är en koncernenhet inom Swedavia som har uppdraget att optimera och utveckla flygplatsernas kommersiella erbjudande och verksamhet avseende försäljning, intäkter, kostnader och resultat. Enheten har resultat- och produktansvar för hela den kommersiella affären inom Swedavia.

Dina arbetsuppgifter

Som Commercial Manager Retail & Food and Beverages är du med och skapar ett spännande, innovativt och konkurrenskraftigt kommersiellt RFB-erbjudande för samtliga av Swedavias flygplatser.

Du driver utvecklingen av den kommersiella hyresaffären inom RFB och ansvarar för dess implementation på Swedavias flygplatser.

Du ansvarar för optimering av försäljning och intäkter samt omväldsanalysen kring vilka shoppingrelaterade investeringar som krävs på flygplatserna.

Du följer upp resultatet löpande mot relevanta nyckeltal.

I rollen skall du även initiera ombyggnader och anpassningar inom befintliga avtal för att optimera försäljning hos respektive aktör.

Vidare ingår i befattningen att utveckla befintliga affärer mot satta strategier. Skapa struktur för kommersiellt utnyttjande och förhandla hyresavtal, inklusive nivåer, med befintliga och nya aktörer.

Ytterligare ansvar är att i samarbete med avdelningen för försäljningsutveckling identifiera, initiera och utveckla planer för värdeskapande kampanjer, evenemang och terminalaktiviteter. Resor ingår i tjänsten.

Som Commercial Manager RFB rapporterar du till Head Of RFB i Commercial Services.

Din profil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med ett flertal års arbetslivserfarenhet av att utveckla kommersiella handelsplatser i någon form exempelvis centrumchef, fastighets utveckling eller etablering. Du har gedigen erfarenhet av att förhandla avtal, följa upp resultat och föra kontinuerlig dialog med tunga strategiska samarbetspartners.

Du har en välutvecklad strategisk och analytisk förmåga med ett entreprenörstänk och hög affärsmässighet. Att ha ett kommersiellt synsätt samt förmåga och erfarenhet av att driva förändringsarbete är viktigt för att passa i rollen. Vidare har du en gedigen erfarenhet av att leda projekt samt grupper. Du har också en hög samarbetsförmåga, är lösningsorienterad och trivs med att driva frågor självständigt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en utvecklande tjänst med hög genomslagskraft på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.

swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Stockholm Arlanda. Tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse. För mer information eller frågor om tjänsten vänligen kontakta Nina Sandler, Head of RFB 010-109 40 29.

Välkommen med din ansökan, urval och intervju sker löpande dock vill vi ha din ansökan senast 10 maj 2017.