E-handelsleverantör chippar sina anställda

 
Nu kan de anställda på Carismar komma in till jobbet utan att ta upp nyckelknippan eller trycka någon kod. Med ett NFC-chip i handen har flera av de anställda tagit tekniken in under huden. – Jag har alltid velat vara en liten procent robot, säger Olivia Axelsson, front end-utvecklare på Carismar. Near field communication-teknik Chippet … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Ny teknik 309 Nyheter 2704 E-handel 655 Pro 3514


Swatch laddar klockor med betalfunktioner

 
I sommar introducerar Swatch Group en lågpris-klocka som kan genomföra mobila betalningar. Klockan förväntas ge Apple Watch konkurrens.  I kölvattnet av Apple Watch-lanseringen hakar nu andra klockvarumärken på trenden att integrera elektroniska funktioner i klockorna. VD Nick Hayek berättar att Swatch planerar att ingå i ett samarbete med ett stort och globalt kreditkorts-företag. Med hjälp av NFC-teknik (Near Field … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Design 218 Varumärken 225 Ny teknik 309 Mode 190


Dockor kommunicerar via beacons

 
Varumärket Ted Baker har i sin butik i Westfield London utrustat skyltdockorna med beacons. Passerande kunder kan bland annat få information om vad skyltdockorna har på sig eller tips om andra aktiviteter i butiken. Ambitionen är att nå ut tidigare till konsumenterna och ge dem en bättre shoppingupplevelse vid besöket i köpcentrumet. Kunder som kommer … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Trender 344 Ny teknik 309 Omnichannel 235 Internationellt 947


Facebook introducerer tjänst för iBeacons

 
Just nu testar Facebook iBeacons för att kommunicera med sina användare på specifika platser. Butiker, restauranger och andra affärsverksamheter ska på så sätt kunna nå folk som passerar i närheten.  Facebook vill nu hjälpa konsumenten att ansluta sig på plats ute på stan. Tjänsten som det sociala mediet nu lanserar har döpts till Place Tips. Tanken … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Trender 344 Sociala medier 80 Omnichannel 235 Produktutveckling 231


Detaljhandelns fem tyngsta trender 2015

 
År 2015 kommer innehålla en ökad shoppingturism, ökad mobil handel, starkare upplevelser och ännu fler tekniska innovationer. Här är detaljhandelns fem tyngsta trender, de som verkligen kommer att påverka den globala detaljhandeln under året som kommer. I Deloittes årliga Global Powers of Retailing tar företaget en titt på de mest dominerande detaljhandelsaktörerna i världen. Men … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Ny teknik 309 Shoppingturism 38 Pro 3514 Internationellt 947


6 tekniska utmaningar för detaljhandeln

 
Utvecklingen inom den moderna detaljhandeln går fortare för var dag. Nu har den accelererat ytterligare – med e- och m-handel som drivs av en hög teknisk innovationsnivå. Här är några av de största tekniska utmaningarna som väntar. Blixtsnabba leveranser Kunden vill ha produkten nu! I takt med att de ledande kedjorna presenterar lösningar på leverans samma dag … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
E-handel 655 Ny teknik 309 Måsteläsning 128 Konsumentbeteende 212


Så kommer den digitala plånboken fungera i iPhone 6

 
Vi närmar oss den 9 september när Apple förväntas presentera iPhone 6. Redan pratas det om vilka funktioner som kommer att finnas i telefonen – och en av de mest omtalade är plånboksfuktionen. Mashable konstaterar att Apple nu troligen kommer lansera en betalplattform i sina mobiler. Hittills har man använt sig av LE Bluetooth för … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Trender 344 Ny teknik 309 Nyheter 2704 Pro 3514