”Våra kunder har lämnat galleriorna – det är mobilen som gäller”

 
Det är stora förändringar på gång hos Abercrombie & Fitch, vilket Handelstrender har berättat redan tidigare. Nu lägger man en kundorienterad mobilstrategi till raden av förändringar. Anledning: målgruppen har lämnat köpcentrumen. Vi har redan tidigare berättat att varumärket nu rör sig bort ifrån den exkluderande modellen med nattklubbsliknande butiker. Den hade tydliga inslag som uteslöt … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3599 Mode 195 E-handel 673 Internationellt 966


Nu siktar Stradivarius på unga män

 
Det spanska modevarumärket Stradivarius inleder nu en satsning riktad till unga män. Den första kollektionen lanseras 2017. Stradivarius ägs av det spanska företaget Inditex som även ligger bakom bland annat Zara, Bershka, Pull & Bear och Massimo Dutti. Den nya kollektionen riktar sig till unga män mellan 20 och 30 år. Inditex har redan inlett … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 2778 Internationellt 966 Mode 195 Produktutveckling 234


Another Nest siktar redan mot toppen

 
Another Nest har som mål att bli ledande  bland rikstäckande multibrandkedjor i Sverige –  med möjlig expansion även till utlandet när tiden är rätt. Etableringen av Another Nest påbörjas i Skåne och en butik har redan öppnats i Kristianstad i Galleria Boulevard. Innan årsslutet planeras ytterligare fem butiker öppnas i södra Sverige och därefter skall … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3599 Mode 195 Nya butiker 842 Varumärken 229


Puma testar shoppingbara filmer

 
Puma lanserar ”shopable films”. Filmerna är ett sätt att underlätta för konsumenter att med färre klick hitta de produkter som visas. Filmerna är ett sätt att använda leverantörsvideor online samt underlätta för konsumenter att med färre klick hitta de produkter som visas. Pumas ”shop as you watch”-film lanserades på JD Sports webbsida där fotbollspelaren Adam Lallana … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3599 Sociala medier 80 E-handel 673


Därför e-shoppar kvinnor till sina män

 
Webbutiken Trendhim.se som säljer smycken och accessoarer för män har gjort en undersökning som visar att 56 procent av deras kunder är kvinnor. Handelstrender frågade varför så pass många kvinnor handlar i en webbutik för män. Svaret: De vill få dem att se bättre ut. Handelstrender berättade nyligen om en studie från Bronto Software som tydde på ett skifte inom e-handeln. … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Undersökningar 276 Internationellt 966 Trender 351 Pro 3599


KappAhl lanserar ny kollektion

 
KappAhl lanserar i november en kollektion med behåar och trosor som vänder sig till den unga tjejen och som man uttrycker det i ett pressmeddelande, ”den petita kvinnan”. Tanken bakom kollektionen som döpts till Me and me, är att fylla glappet mellan kunden som lämnat barnavdelningen men fortfaranden inte hittar sin storlek och smak bland … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 2778 Pro 3599


Årets trend i modevärlden – Big data

 
Editd och WGSN är två av flera företag som nu hoppas kunna föra in analyser, så kallad Big data, i trendskapandet inom modeindustrin. En av de viktigaste faktorerna är att analysen nu ska bli greppbar även för de som inte är statistiker. – Folk ska inte behöva vara dataforskare för att förstå insikterna i materialet, … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3599 Internationellt 966 Ny teknik 319


Lidl överraskar med stor satsning på modekollektioner

 
Oväntat, säger experterna. Nu inleder lågprisaktören Lidl en storsatsning på mode. Ny kollektioner lanseras bland annat i Tyskland och Storbritannien. I Storbritannien innebär det att man från och med nästa måndag till exempel kan köpa en läderjacka för 15 pund (cirka 170 kronor). Kollektionen, namnlös och enbart dam i första läget, innehåller också bland annat … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3599 Internationellt 966 Nyheter 2778 Produktutveckling 234


Gayannonser och Snapchat – nya tider för Banana Republic

 
Modekedjan Banana Republic genomgår en rad förändringar, och den nya inriktningen på modet är bara en av dem. Banana Republic skapades 1978 och rönte då stor uppmärksamhet med sina kollektioner som stilmässigt hade sin grund i omarbetade militärkläder. På den tiden var det en sann pionjär inom detaljhandeln och i dag har kedjan drygt 700 … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3599 Butikskoncept 525 Trender 351 Produktutveckling 234


Så ser Jigsaws nya koncept ut

 
Det brittiska varumärket Jigsaw har öppnat ett nytt flaggskepp i stadsdelen Mayfair i London, Duke Street Emporium. Så här beskriver man projektet: ”I en tid då allt mer fokuseras på digitala medier i butiken kommer erbjuder vi en oöverträffad upplevelse: inte beroende på prylar eller Gizmos, detta är verkligen en återgång till shoppingupplevelsen som ett nöje. … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Butikskoncept 525 Pro 3599 Internationellt 966 Nya butiker 842


Här är provrummen butikens självklara mötesplats

 
Varuhuset designades för en helt ny marknad, dryga 300 mil från de övriga butikerna i kedjan. En djuplodande målgruppsundersökning blev grunden till en unik och numera prisbelönad butik, Simons i West Edmonton Mall. Simons i Edmonton är sista butiken ut i vår lilla serie om butiker som belönades med Euroshop Retail Design Award. Simons är … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 966 Pro 3599 Butikskoncept 525 Design 226


Örjan öppnar butik igen

 
Örjan Andersson, en av grundarna av Fabric Scandinavien som startade koncepten Weekday, Monki och Cheap Monday, är tillbaka med ett nytt butikskoncept. Denna gång rör det sig om en butik i fyra plan vid Skanstull i Stockholm. Enligt förhandssnacket låter det lika mycket som ett vardagsrum för målgruppen. Kunderna ska kunna shoppa, fika, spela pingis eller lyssna … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nya butiker 842 Nyheter 2778 Butikskoncept 525 Pro 3599