Go! Här blir det lättare att shoppa hållbart

 
Kampanjen GO! Malmö ska göra det lättare för Malmöborna att göra hållbara val. Pilar på stan visar vägen till de gröna alternativen bland Malmös butiker, kaféer och restauranger och alla som är nyfikna är välkomna att delta i de aktiviteter på temat hållbar konsumtion som arrangeras under kampanjen. – I Malmö ska det vara lätt att … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3596 Visual Merchandising 98 Trender 351 Nyheter 2780


Hållbarhet är målet för Svenska Geggamoja

 
Varumärket Geggamoja ska bli Sveriges mest miljömedvetna barnklädesföretag. I dag består drygt 80 procent av sortimentet av hållbara material och nu har de blivit certifierade med märkningen GOTS.  GOTS, Global Organic Textile Standard, är en certifiering för ekologiska textilier och odlad bomull som introducerades 2006. Märkningen ställer krav på hela tillverkningsprocessen, odling, skörd, tillverkning och förpackning. I GOTS ingår … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3596 Nyheter 2780 Produktutveckling 234 Varumärken 229


Världens första MSC-märkta stenbitsrom

 
I januari såg världens första MSC-certifierade yrkesfiske av sjurygg dagens ljus. Nu har stenbitsrommen från fisket nått svenska butiker. – Detta är en glad nyhet för alla som vill kunna välja stenbitsrom från hållbart fångade fiskar. Rommen från sjurygg är en viktig produkt både i Sverige och på den europeiska marknaden, säger Christoph Mathiesen, verksamhetschef … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Internationellt 965 Pro 3596 Nyheter 2780


Nu börjar Ikea sälja solpaneler

 
Försäljningen av solpaneler inleds i höst i Storbritannien och kedjan hoppas nu kunna hjälpa sina kunder att leva mer hållbart. Försök har redan gjorts i en pilotbutik belägen i Lakeside i östra London. Där har försäljningen varit god. Studier som Ikea själva gjort visar att ett engelskt hushåll i ett traditionellt parhus kan spara upp till … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Trender 351 Pro 3596 Ny teknik 318