Sportkedjan Stadium fyller 30 år

Stadiums grundare Bo och Ulf Eklöf.

Den familjeägda sportkedjan Stadium firar i dagarna jubileum. Det som år 1987 började med en idé, har efter 30 år resulterat i 170 butiker i Sverige, Finland och Tyskland.

Historien om Stadium tog sin början redan 1974 när bröderna Ulf och Bo Eklöf bestämde sig för att bli bäst på sport och sportmode när de tog över sportbutiken Spiralen i Norrköping. Efter Spiralen riktades blickarna mot huvudstaden och 1987 öppnades den första Stadiumbutiken på Sergelgatan i Stockholm.

Karl Eklöf.

Vill fortsätta utmana

Efter att år 2015 tagit över rodret och rollen som företagets vd, vill Karl Eklöf fortsätta att utmana Sportsverige och ta familjeföretaget Stadium vidare till nya dimensioner.

– I 30 år har vi kämpat för att förändra sportbranschen och jobbat för att kunna ge våra kunder design, kvalitet och funktion till bästa pris. Vi var först med att kombinera sport och sportmode och även framöver vill vi gå i bräschen för att aktivera världen och inspirera till en aktiv livsstil, säger Karl Eklöf, vd på Stadium.

Vill lyfta fram delaktiga

Jubileet ser man som en viktig milstolpe i företagets historia och ett tillfälle att lyfta fram och hylla de inblandade som på olika sätt varit delaktiga under resans gång.

– För att visa vår uppskattning gentemot våra kunder vill vi fira detta jubileum på ett storslaget sätt. Alla vi som jobbar på Stadium är otroligt glada och stolta, och vi ser fram emot att snart lansera ytterligare spännande butikskoncept och ännu bättre produkter. Vår resa har bara börjat, säger Karl Eklöf.


Stadium 20


Digital signage med personaliserat budskap

  Köpcentrum 414 Nyheter 2692 Pro 3504 Internationellt 945
Köpcentrumkedjan installerar nu digitala skärmar som kan identifiera demografisk data om förbipasserande – men också hur de reagerar. Det öppnar nya möjligheter att anpassa budskapen i realtid.

Media Markt lanserar tjänster för företag

  Nyheter 2692 Produktutveckling 230 Pro 3504
Media Markt har successivt lanserat nya lösningar för sina privatkunder genom åren. Nu tar man steget att erbjuda företagskunder samma hjälp och support .

Instagram rullar ut sin köpfunktion

  Sociala medier 80 M-handel 106 Pro 3504 Nyheter 2692
Under året som gick genomförde Instagram tester med köpfunktion direkt i appen. Nu lanseras funktionen på bredare front – så här kommer det fungera.

Yvonne ny VD för K-rauta och Onninen

  Personer 42 Karriär 39 Nyheter 2692
Yvonne Magnusson blir ny VD för K-rauta och Onninens svenska verksamhet från och med 27 mars. Yvonne har tidigare verkat som VD för Cervera samt som dotterbolagschef för Villeroy & Bochs nordiska och baltiska verksamhet.

Nu öppnar Urban Escapes första etapp

  Handelsplatser 66 Cityhandel 122 Nyheter 2692 Destinationer 124
I dag öppnades delar av kvarteret Urban Escape i Stockholm för allmänheten. En ny entré till Gallerian från Brunkebergstorg slår upp portarna och skapar nya flöden.

Clas Ohlson öppnade i Brännborn Center

  Nya butiker 807 Nyheter 2692
Clas Ohlson har öppnat sin 87:e butik i Sverige. Detta i och med att nya Sverigechefen Fredrik Uhrbom, tillsammans med butikschefen Victoria Wingemo, öppnade dörrarna till butiken i Brännborn Center i Ängelholm.

En livsstilsanläggning för millennials

  Nyheter 2692 Kundupplevelser 99 Pro 3504 Varumärken 224
I slutet av maj öppnar den första Jo&Joe-anläggningen. Tillsammans med surfvarumärkena Quiksilver och Roxy ska man erbjuda en helt ny upplevelse för Millennials.

Ny marknadschef för Idun Minerals

  Nyheter 2692 Personer 42 Karriär 39
Gabriella Sjödin är nytillträdd marknadschef för Idun Minerals. Hon får huvudansvar för att stärka och utveckla varumärket på den nordiska marknaden.

Gemytlig livsstilsshopping i Alperna

  Butikskoncept 505 Internationellt 945 Visual Merchandising 92 Mode 188
På Dorfstrasse i Wengen ligger denna pärla till konceptbutik. I det lilla huset mitt i byn erbjuder varumärket mode och livsstilsprodukter av högsta kvalitet. Kika in och låt dig inspireras!    Retail handlar inte bara om logik och effektivitet. Det här huset är snett och vint, alldeles för litet för en butik och dessutom över … (läs mer)

Ellos Group uppgraderar sin e-handel

  Produktutveckling 230 Nyheter 2692 E-handel 654 Pro 3504
Ellos Group har uppgraderat till helt nya system för sin e-handelsverksamhet. Den nya plattformen ska bland annat skapa möjligheter för personalisering. Genom lansering av den nya e-handelsplattformen ska Ellos Group stärka sin roll inom e-handel inom mode och heminredning i Norden. Detta enligt ett pressmeddelande från företaget. Möjliggör personalisering Med den nya plattformen ska man bättre kunna … (läs mer)

Fredrik Udd ny VD för Daymaker

  Karriär 39 Personer 42 Nyheter 2692
Den 20 mars tillträdde Fredrik Udd som ny VD för Daymaker. Fredrik tar över efter grundaren och ägaren Robert Eriksson som arbetar vidare inom företaget med fokus på produktutveckling.

Nu är vinylskivan tillbaka på allvar

  Trender 344 Nyheter 2692
Vinylskivans återkomst fortsätter. Från denna vecka kan man köpa vinyl i dagligvaruhandeln, bland annat på landets stormarknader. Senast det skedde var för nästan 30 år sedan.

Coop öppnar grön personaliserad butik

  Nyheter 2692 Butikskoncept 505 Pro 3504 Nya butiker 807
I morgon öppnar Coop en ny grön butik med fokus på matglädje och hållbarhet. Boende i området kan själva bestämma över delar av sortimentet.

Intelligenta kassor bäddar för bättre kundmöte

  Pro 3504 Butikskoncept 505 Nya butiker 807 Köpcentrum 414
Personligt mottagande är i fokus när Nespresso öppnar nordens första Smart Boutique i Mall of Scandinavia. Genom en ny lösning med intelligenta sensorer minimeras tiden i kassakön.

Här är tekniken konsumenten efterfrågar

  Undersökningar 259 Måsteläsning 128 Ny teknik 308 Pro 3504
Konsumenterna älskar teknik i butik. Man vill använda den för att få mer information och erbjudanden – men också för att kunna klara sig på egen hand. En ny undersökning avslöjar vad man efterfrågar.

Kvik rekryterar marknadschef

  Karriär 39 Personer 42 Nyheter 2692
Danska Kvik satsar på Sverige och skapar nu en lokal organisation i Stockholm. Som ett led i detta arbete har Johanna Strömberg anställts som marknadschef.

Butiker uppmuntrar till en god handling

  Hållbarhet 104 Nyheter 2692
I ett nytt samarbete med Röda Korset vill landets 432 Ica Supermarket-butiker underlätta för kunder och medarbetare att göra en god handling. Samarbetet innebär både en insamling av pengar och uppmuntran till engagemang genom att ge av sin tid.  Insamlingsprojektet, som går under namnet En god handling, är ett gemensamt initiativ där alla 432 Ica Supermarket-butiker över … (läs mer)

Nordisk Film öppnar två nya biografer

  Nyheter 2692 Kundupplevelser 99 Pro 3504 Handelsplatser 66
En nya aktör gör nu entré på den svenska marknaden. Två nya biografer ska byggas i anslutning till regionalt starka handelsplatser. En tredje är redan planerad.  I samarbete med Atrium Ljungberg öppnar nu Nordisk Film biografsalonger i Uppsala och Malmö. Satsningen har som mål att skapa ett ökat utbud på den svenska biografmarknaden. En satsning på … (läs mer)

Ny pressansvarig på Svenskt Kött

  Nyheter 2692 Personer 42 Karriär 39
Mikael Högskoog är ny pressansvarig på Svenskt Kött. Han kommer närmast från en tjänst som pressansvarig på Motormännen, där han också har varit projektledare för organisationens tidning.

Mood Stockholm fyller fem år

  Köpcentrum 414 Cityhandel 122 Nyheter 2692
Sedan invigningen 2012 har 20 miljoner besökt handelsplatsen som fyller fem år. AMF Fastigheter fortsätter nu att utveckla kvarteren till en urban mötesplats. Det sker genom en terrassering och nya restauranger högre upp på Jakobsbergsgatan samt ett förbättrat utbud och utveckling av huset på andra sidan Regeringsgatan. Ökar med 25 procent per år I mars 2017 … (läs mer)