Sabis anställer ny affärsområdeschef

Johannes Andvaller blir ny affärsområdeschef på Sabis Butiker. Företaget driver fem butiker inom Stockholmsområdet: Sabis Fältöversten, Hemköp Fruängen, Hemköp Gullmarsplan, Hemköp Näsby Park och Hemköp Tullinge.

Johannes har en lång branscherfarenhet och kommer närmast från Urban Deli (VD) samt tidigare bland annat Tempo och Direktenbutikerna. Johannes kommer att ingå i företagsledningen.

– Det är en spännande tid i branschen med en allt snabbare utveckling och jag ser fram emot att fortsätta utveckla Sabis till en framgångsrik aktör på Stockholms dagligvarumarknad som ställer allt högre krav, säger Johannes.


Sabis 5 Tempo 1 Hemköp 14


Inger West ny direktör på Lloyds Apotek

  Personer 63 Karriär 58
LloydsApotek har rekryterat Inger West som ny marknad- och försäljningsdirektör. Inger West kommer senast från Telenor.

Här blomstrar e-handeln mest i Sverige

  Nyheter 2778 Pro 3599 E-handel 673 Undersökningar 276
En kartläggning visar vilka svenska kommuner som har den starkaste tillväxten inom e-handel. Storstäderna får lämna plats för landsorten i toppen.

Här öppnar Nordens första Coca Cola Store

  Nya butiker 842 Nyheter 2778 Pro 3599
En helt ny godisbutik i fabriksformat, en restaurang där cocktails står i centrum, ett grädderi med galetter, nygjorda churros och Nordens första Coca-Cola Store kommer att stå klara när man öppnar portarna lördagen den 29 april.

Nya musikupplevelser i butik

  Nyheter 2778 Kundupplevelser 113
Sonos och Grandpa har sedan en tid samarbetat för att låta musiken lyfta kundupplevelsen i butiken. Nu utvecklar de samarbetet med ett nytt musikkoncept. Detta i samband med att Sonos kommer att finnas till försäljning i livsstilskedjan Grandpas butiker samt online. Musikkonceptet innefattar Grandpas personal som blir musikambassadörer, de bjuder in kunderna till en musikupplevelse … (läs mer)

Här är framtidens vinnande prisstrategier

  Måsteläsning 137 Nyheter 2778 Pro 3599 Analys 22
Dynamisk och personaliserad prissättning är vägen ur ett priskrig som ingen kommer vinna. Det menar man i en ny rapport som kartlägger vilka som kommer vara framtidens mest framgångsrika prisstrategier.

Håkan är Tietos nya Sverigechef

  Karriär 58 Personer 63 Nyheter 2778
Som ett led i att fortsätta driva tillväxt i Sverige utnämner Tieto Håkan Dahlström till ny Sverigechef. Håkan Dahlström efterträder Per Johanson i rollen.

Satsar på upplevelsebaserade flaggskepp

  Butikskoncept 525 Köpcentrum 425 Pro 3599 Nyheter 2778
Invigningen av Kicks i Femman i Göteborg är startskottet för satsningen på exklusiva flaggskeppsbutiker i Norden. Tjänster och events har en central roll i konceptet. Butiken är 1 100 kvadratmeter stor, och tanken är att här ska den skönhetsintresserade hitta produkter, inspiration och tjänster. Samarbete med artist Enligt Kicks erbjuder man Nordens största bredd på … (läs mer)

Hög etableringstakt för Flying Tiger

  Pro 3599 Nya butiker 842 Internationellt 966 Nyheter 2778
Den danska kedjan Flying Tiger Copenhagen har en mycket intensiv etableringstakt. Nu öppnar man sin första butik i trendkänsliga Brooklyn.

NordicFeel och NECG tillsätter ny VD

  E-handel 673 Personer 63 Nyheter 2778 Karriär 58
Styrelsen för bolagen har nu utsett en ny VD, Tobias Mattsson. Han har under det senaste året varit kommersiell chef i NordicFeel.

Willys samtliga butiker märkta med Bra Miljöval

  Hållbarhet 114 Nyheter 2778
Sedan tidigare är alla Willys-butiker och merparten av Willys Hemma-butikerna märkta med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval för livsmedelsbutiker. Nu har även de mindre Willys Hemma-butikerna blivit godkända för märkning.

Allt fler köp via mobil i ökad onlineförsäljning

  E-handel 673 Undersökningar 276 Pro 3599 Nyheter 2778
E-handelskonsumtionen ökade med 22 procent under mars, och en allt större del av köpen sker via mobilen.

Himla lanserar nordisk e-handel

  E-handel 673 Nyheter 2778
För att möta intresset från de nordiska marknaderna lanserar Himla en ny e-handel. Satsningen är en del av en större vision.

Media Markt optimerar försörjningskedjan

  Trender 351 Nyheter 2778 Logistik 69 Pro 3599
Försörjningskedjan blir allt mer automatiserad och transparent. Nu gör Media Markt en satsning som ska optimera hanteringen och lagernivåerna.

Mats blir ny VD för Bygg-Ole

  Nyheter 2778 Karriär 58 Personer 63
Efter över 44 år som VD för Bygg-Ole har Ole Gustafsson bestämt sig för att lämna över till Mats Hedlund. Ole går nu in i rollen som styrelseordförande.

Här öppnar Max sitt nya flaggskepp

  Nya butiker 842 Nyheter 2778 Cityhandel 128 Pro 3599
I september öppnar Max Hamburgare sin tredje restaurang i Stockholm med cityläge. Ombyggnationen till en Max restaurang med det nya Wingårdhs konceptet påbörjas inom kort.

Högre konvertering och snittköp med smitvägar

  Konsumentbeteende 220 Nyheter 2778 Undersökningar 276 Pro 3599
Smitvägarnas inverkan på kundbeteendet har kartlagts i en undersökning. Den visar på en positiv inverkan på såväl konvertering som snittköp.

Bygma första bygghandeln med leasing

  Nyheter 2778 Produktutveckling 234
En av vårens stora nyheter på Bygma är att kunderna nu kan leasa sina maskiner. "Det är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv".

Nya intäktsmöjligheter via delningsekonomi

  Nya butiker 842 Hållbarhet 114 Handelsplatser 73 Nyheter 2778
Uber och Airbnb är något av delningsekonomins flaggskepp. Men nu börjar en av vår tids tyngsta trender sprida sig även till traditionella varumärken. Husqvarnas nya satsning i Bromma Blocks är ett exempel på detta.

Second hand kryddar med egna favoriter

  Nyheter 2778 Butikskoncept 525 Pro 3599 Nya butiker 842
Modebutiken Aplace har öppnat second hand-butiken “Pearl” på Långholmsgatan i Stockholm. Sortimentet kommer att kretsa kring skandinaviska- och internationella premium modevarumärken.

NK öppnar café med hälsa i fokus

  Pro 3599 Nya butiker 842 Cityhandel 128 Nyheter 2778
Det blir hälsa på menyn när Nordiska Kompaniet öppnar ett nytt café i början av juni. Konceptet är helt nytt och erbjuder bland annat hälsopizza.