Ny pressansvarig på Svenskt Kött

Mikael Högskoog är ny pressansvarig på Svenskt Kött. Han kommer närmast från en tjänst som pressansvarig på Motormännen, där han också har varit projektledare för organisationens tidning.

– Mikael har en gedigen erfarenhet av press och kommunikationsarbete inom olika organisationer och företag. Han är ett välkommet tillskott till vårt kommunikationsarbete, säger Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött.

Ska stärka varumärket

Mikael Högskoog är utbildad journalist och har främst jobbat med press och informationsfrågor i olika branscher och hos flera arbetsgivare. På Svenskt Kött kommer Mikael Högskoog att ansvara för presskontakter samt vara med att stärka och utveckla Svenskt Kötts event, varumärke och kommunikation.

Kött debatteras flitigt

– Det ska bli väldigt roligt att jobba med matfrågor, något som alla har en relation till. Kött är något som debatteras mycket och jag vill vara med och stärka kommunikationen kring det svenska köttet så att det fortsätter att vara konsumenternas förstahandsval, säger Mikael Högskoog.

Mikael Högskoog har redan tillträtt posten.

Elgiganten har öppnat i Mariestad

  Nyheter 2704 Nya butiker 813
I dag öppnade Elgigantens ett varuhus i Haggården i Mariestad. Detta efter att ha sökt efter rätt läge under en längre tid.

Bättre centrumtillväxt med nöjda hyresgäster

  Nyheter 2704 Undersökningar 260 Handelsplatser 67 Köpcentrum 417
De köpcentrum som arbetar aktivt med sina hyresgäster når en betydligt starkare omsättningstillväxt än marknaden. Det visar en färsk analys där aktiva centrum haft en dubbelt så stark tillväxt som branschsnittet.

Kungsleden förstärker i Mälardalen

  Karriär 40 Nyheter 2704 Personer 44
Kungsleden förstärker sin position i Mälardalen och rekryterar Thomas Lundin och Catarina Lundén.

Glitter öppnar nytt koncept i Nordstan

  Nyheter 2704 Köpcentrum 417 Butikskoncept 508 Pro 3514
Den 6 april inviger Glitter ett helt nytt butikskoncept i Nordstan i Göteborg. I en puderrosa inredning ska man erbjuda lite lyx, både till vardag och fest.

Axfood vill ta täten i digitalt kundmöte

  Ny teknik 309 M-handel 107 Pro 3514 Nyheter 2704
I april inför Axfood gratis wifi i butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Axfood Snabbgross. Man gör det för att kunna bli ledande i det digitala kundmötet.

Fredrik ny Sverigechef på Clas Ohlson

  Nyheter 2704 Karriär 40 Personer 44
Fredrik Uhrbom är ny Sverigechef på Clas Ohlson. Fredrik kommer närmast från en roll som koncernförsäljningschef på Hultafors Group.

Här är årets franchisekedja 2017

  Nyheter 2704 Pro 3514
Under den årliga Frannygalan på Grand Hotel i Stockholm prisades de bästa franchisingföretagen. Nytt för i år var Årets Nytänkare och Årets CFO. Här är alla pristagarna.

Newbie Store öppnar på Sergelgatan

  Butikskoncept 508 Nya butiker 813 Nyheter 2704
Torsdagen den 27 april öppnar KappAhl ytterligare en Newbie Store. Denna gång på Sergelgatan i centrala Stockholm.

Miljonstöd ska göra stadskärna mer attraktiv

  Nyheter 2704 Cityhandel 123 Pro 3514
Projektet syftar till att skapa en mer attraktiv stadskärna med hjälp av synergier mellan handel och besöksnäring. Nu har man beviljats 1,6 miljoner kronor för sitt arbete.

NetOnNet öppnar två nya butiker i Norge

  Nya butiker 813 Nyheter 2704 Internationellt 947
NetOnNet har växt mycket och snabbt den senaste tiden. Med tio premiärer av nya Lagershoppar sen oktober 2016 så har turen kommit till Norge och Oslo.

Dramaserie ska levandegöra Nellys mode

  Varumärken 225 E-handel 655 Nyheter 2704 Pro 3514
Nelly.com testar ett nytt grepp i sitt varumärkesbyggande genom att släppa en dramaserie. I 48 delar kan tittarna följa 25-åriga Nelly och hennes kompisar.

Entreprenörer ansluter till Apoteksgruppen

  Nyheter 2704 Pro 3514 Nya butiker 813
De har ett apotek i Tullinge centrum som de drivit i helt egen regi. Nu ansluter man sig till Apoteksgruppen och öppnar ett helt nytt apotek vid pendeltågsstationen Södra Station. Apotekarna Aryan Anari och Farshad Salehi har sedan 2015 drivit sitt apotek i Tullinge. Fokuserar på service – Det känns fantastiskt att bli en del … (läs mer)

Digital signage med personaliserat budskap

  Internationellt 947 Ny teknik 309 Pro 3514 Nyheter 2704
Köpcentrumkedjan installerar nu digitala skärmar som kan identifiera demografisk data om förbipasserande – men också hur de reagerar. Det öppnar nya möjligheter att anpassa budskapen i realtid.

Media Markt lanserar tjänster för företag

  Pro 3514 Produktutveckling 231 Nyheter 2704
Media Markt har successivt lanserat nya lösningar för sina privatkunder genom åren. Nu tar man steget att erbjuda företagskunder samma hjälp och support .

Instagram rullar ut sin köpfunktion

  M-handel 107 Nyheter 2704 E-handel 655 Sociala medier 80
Under året som gick genomförde Instagram tester med köpfunktion direkt i appen. Nu lanseras funktionen på bredare front – så här kommer det fungera.

Yvonne ny VD för K-rauta och Onninen

  Personer 44 Karriär 40 Nyheter 2704
Yvonne Magnusson blir ny VD för K-rauta och Onninens svenska verksamhet från och med 27 mars. Yvonne har tidigare verkat som VD för Cervera samt som dotterbolagschef för Villeroy & Bochs nordiska och baltiska verksamhet.

Nu öppnar Urban Escapes första etapp

  Destinationer 124 Nyheter 2704 Handelsplatser 67 Cityhandel 123
I dag öppnades delar av kvarteret Urban Escape i Stockholm för allmänheten. En ny entré till Gallerian från Brunkebergstorg slår upp portarna och skapar nya flöden.

Clas Ohlson öppnade i Brännborn Center

  Nya butiker 813 Nyheter 2704
Clas Ohlson har öppnat sin 87:e butik i Sverige. Detta i och med att nya Sverigechefen Fredrik Uhrbom, tillsammans med butikschefen Victoria Wingemo, öppnade dörrarna till butiken i Brännborn Center i Ängelholm.

En livsstilsanläggning för millennials

  Kundupplevelser 101 Varumärken 225 Pro 3514 Nyheter 2704
I slutet av maj öppnar den första Jo&Joe-anläggningen. Tillsammans med surfvarumärkena Quiksilver och Roxy ska man erbjuda en helt ny upplevelse för Millennials.

Ny marknadschef för Idun Minerals

  Personer 44 Nyheter 2704 Karriär 40
Gabriella Sjödin är nytillträdd marknadschef för Idun Minerals. Hon får huvudansvar för att stärka och utveckla varumärket på den nordiska marknaden.