Mood Stockholm fyller fem år

Sedan invigningen 2012 har 20 miljoner besökt handelsplatsen som fyller fem år. AMF Fastigheter fortsätter nu att utveckla kvarteren till en urban mötesplats.

Det sker genom en terrassering och nya restauranger högre upp på Jakobsbergsgatan samt ett förbättrat utbud och utveckling av huset på andra sidan Regeringsgatan.

Ökar med 25 procent per år

I mars 2017 kommer 20 miljoner ha besökt Mood Stockholm som fortsätter att växa och expandera.

Annika Ljungberg, AMF Fastigheter.

– Vi ville skapa en plats där människor vill vara. Satsningen har slagit väl ut och det har sedan öppningen i mars 2012 kommit att bli en av Stockholms naturliga träffpunkter, där omsättningen ökat med 25 procent sedan helåret 2013, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef hos AMF Fastigheter.

Urban outfitters flyttar in

– Under det kommande året expanderar Mood Stockholm till nästa kvarter. Besökarna kommer framöver kunna ta del av spännande matupplevelser längs långa stråk av den populära gågatan. Samtidigt välkomnar vi även tillskott på butikssidan, där bland annat Urban Outfitters flyttar in, säger Annika Ljungberg.

Var tidigt ute med sina idéer

År 2009 beslutade AMF Fastigheter att modernisera Salénhuset. Mood Stockholm invigdes i mars 2012 och Salénhuset förvandlades till ett nytänkande område i city. Konceptet var tidigt ute med sina idéer, en handelsplats som bygger på upplevelser från bra mat och restauranger.

– Vi ville sätta maten i fokus och låta besökarens upplevelse börja därifrån, säger Annika Ljungberg.


AMF Fastigheter 6 Urban Outfitters 4 Mood Stockholm 9


Digital signage med personaliserat budskap

  Köpcentrum 414 Ny teknik 308 Internationellt 945 Pro 3504
Köpcentrumkedjan installerar nu digitala skärmar som kan identifiera demografisk data om förbipasserande – men också hur de reagerar. Det öppnar nya möjligheter att anpassa budskapen i realtid.

Media Markt lanserar tjänster för företag

  Pro 3504 Produktutveckling 230 Nyheter 2692
Media Markt har successivt lanserat nya lösningar för sina privatkunder genom åren. Nu tar man steget att erbjuda företagskunder samma hjälp och support .

Instagram rullar ut sin köpfunktion

  Nyheter 2692 M-handel 106 Pro 3504 E-handel 654
Under året som gick genomförde Instagram tester med köpfunktion direkt i appen. Nu lanseras funktionen på bredare front – så här kommer det fungera.

Yvonne ny VD för K-rauta och Onninen

  Personer 42 Nyheter 2692 Karriär 39
Yvonne Magnusson blir ny VD för K-rauta och Onninens svenska verksamhet från och med 27 mars. Yvonne har tidigare verkat som VD för Cervera samt som dotterbolagschef för Villeroy & Bochs nordiska och baltiska verksamhet.

Nu öppnar Urban Escapes första etapp

  Nyheter 2692 Cityhandel 122 Pro 3504 Destinationer 124
I dag öppnades delar av kvarteret Urban Escape i Stockholm för allmänheten. En ny entré till Gallerian från Brunkebergstorg slår upp portarna och skapar nya flöden.

Clas Ohlson öppnade i Brännborn Center

  Nyheter 2692 Nya butiker 807
Clas Ohlson har öppnat sin 87:e butik i Sverige. Detta i och med att nya Sverigechefen Fredrik Uhrbom, tillsammans med butikschefen Victoria Wingemo, öppnade dörrarna till butiken i Brännborn Center i Ängelholm.

En livsstilsanläggning för millennials

  Pro 3504 Kundupplevelser 99 Varumärken 224 Nyheter 2692
I slutet av maj öppnar den första Jo&Joe-anläggningen. Tillsammans med surfvarumärkena Quiksilver och Roxy ska man erbjuda en helt ny upplevelse för Millennials.

Ny marknadschef för Idun Minerals

  Karriär 39 Nyheter 2692 Personer 42
Gabriella Sjödin är nytillträdd marknadschef för Idun Minerals. Hon får huvudansvar för att stärka och utveckla varumärket på den nordiska marknaden.

Ellos Group uppgraderar sin e-handel

  Nyheter 2692 Produktutveckling 230 Pro 3504 E-handel 654
Ellos Group har uppgraderat till helt nya system för sin e-handelsverksamhet. Den nya plattformen ska bland annat skapa möjligheter för personalisering. Genom lansering av den nya e-handelsplattformen ska Ellos Group stärka sin roll inom e-handel inom mode och heminredning i Norden. Detta enligt ett pressmeddelande från företaget. Möjliggör personalisering Med den nya plattformen ska man bättre kunna … (läs mer)

Fredrik Udd ny VD för Daymaker

  Nyheter 2692 Personer 42 Karriär 39
Den 20 mars tillträdde Fredrik Udd som ny VD för Daymaker. Fredrik tar över efter grundaren och ägaren Robert Eriksson som arbetar vidare inom företaget med fokus på produktutveckling.

Nu är vinylskivan tillbaka på allvar

  Nyheter 2692 Trender 344
Vinylskivans återkomst fortsätter. Från denna vecka kan man köpa vinyl i dagligvaruhandeln, bland annat på landets stormarknader. Senast det skedde var för nästan 30 år sedan.

Coop öppnar grön personaliserad butik

  Pro 3504 Butikskoncept 505 Hållbarhet 104 Nyheter 2692
I morgon öppnar Coop en ny grön butik med fokus på matglädje och hållbarhet. Boende i området kan själva bestämma över delar av sortimentet.

Intelligenta kassor bäddar för bättre kundmöte

  Pro 3504 Köpcentrum 414 Butikskoncept 505 Nya butiker 807
Personligt mottagande är i fokus när Nespresso öppnar nordens första Smart Boutique i Mall of Scandinavia. Genom en ny lösning med intelligenta sensorer minimeras tiden i kassakön.

Här är tekniken konsumenten efterfrågar

  Ny teknik 308 Måsteläsning 128 Pro 3504 Nyheter 2692
Konsumenterna älskar teknik i butik. Man vill använda den för att få mer information och erbjudanden – men också för att kunna klara sig på egen hand. En ny undersökning avslöjar vad man efterfrågar.

Kvik rekryterar marknadschef

  Personer 42 Nyheter 2692 Karriär 39
Danska Kvik satsar på Sverige och skapar nu en lokal organisation i Stockholm. Som ett led i detta arbete har Johanna Strömberg anställts som marknadschef.

Butiker uppmuntrar till en god handling

  Nyheter 2692 Hållbarhet 104
I ett nytt samarbete med Röda Korset vill landets 432 Ica Supermarket-butiker underlätta för kunder och medarbetare att göra en god handling. Samarbetet innebär både en insamling av pengar och uppmuntran till engagemang genom att ge av sin tid.  Insamlingsprojektet, som går under namnet En god handling, är ett gemensamt initiativ där alla 432 Ica Supermarket-butiker över … (läs mer)

Nordisk Film öppnar två nya biografer

  Handelsplatser 66 Pro 3504 Nyheter 2692 Kundupplevelser 99
En nya aktör gör nu entré på den svenska marknaden. Två nya biografer ska byggas i anslutning till regionalt starka handelsplatser. En tredje är redan planerad.  I samarbete med Atrium Ljungberg öppnar nu Nordisk Film biografsalonger i Uppsala och Malmö. Satsningen har som mål att skapa ett ökat utbud på den svenska biografmarknaden. En satsning på … (läs mer)

Ny pressansvarig på Svenskt Kött

  Nyheter 2692 Karriär 39 Personer 42
Mikael Högskoog är ny pressansvarig på Svenskt Kött. Han kommer närmast från en tjänst som pressansvarig på Motormännen, där han också har varit projektledare för organisationens tidning.

Mido prisades för Områdets favoritbutik

  Nyheter 2692 Butikskoncept 505
Mido Alkoblawi från Malmö tog hem det priset ”Områdets favoritbutik” vid Servicehandelsdagarna i Göteborg på söndagskvällen. Hans butik Handlar’n Midos Livs fördubblade omsättningen på kort tid. För Mido började det redan för 20 år sedan då han som 22-åring tog klivet in i familjeföretaget. Den lilla närbutiken på Fersens väg i Malmö växte snabbt och … (läs mer)