Max vill skapa naturligt stopp i Nässjö

Nässjö kommun har skrivit ett markanvisningsavtal med Max Hamburgerrestauranger för ett område vid Sörängsrondellen. Max hoppas på byggstart under 2018.

Markanvisningsavtalet är en överenskommelse mellan Nässjö kommun och Max Hamburgerrestauranger. Det ger Max möjlighet att förhandla med kommunen om överlåtelse av ett markområde vid Sörängsrondellen.

Hoppas på att öppna 2019

– Om allt går som vi önskar, så hoppas vi på en byggstart under 2018 och ett öppnande under 2019, säger Henrik Lejon, etableringschef på Max Hamburgerrestauranger.

Området kring Sörängsrondellen kommer att genomgå en stor förändring under de närmaste åren. Under förra året skrev även Biltema ett markanvisningsavtal med kommunen för mark i anslutning till rondellen.

Vill skapa ett naturligt stopp

– I vår plan har vi jobbat för att Sörängsrondellen ska kunna bli ett ännu mer naturligt stopp för resenären och Nässjöbon. I den planen ingår att ha ytterligare ett snabbmatsalternativ med ett nationellt känt varumärke, säger Marcus Wårdmark, handelsplatsutvecklare vid Nässjö Näringsliv.

Genom Sörängsrondellen i Nässjö rör sig 17 000 bilar dagligen längs riksväg 40.


Max 7


Här blomstrar e-handeln mest i Sverige

  Pro 3599 Undersökningar 276 E-handel 673 Nyheter 2778
En kartläggning visar vilka svenska kommuner som har den starkaste tillväxten inom e-handel. Storstäderna får lämna plats för landsorten i toppen.

Här öppnar Nordens första Coca Cola Store

  Pro 3599 Nya butiker 842 Nyheter 2778
En helt ny godisbutik i fabriksformat, en restaurang där cocktails står i centrum, ett grädderi med galetter, nygjorda churros och Nordens första Coca-Cola Store kommer att stå klara när man öppnar portarna lördagen den 29 april.

Nya musikupplevelser i butik

  Kundupplevelser 113 Nyheter 2778
Sonos och Grandpa har sedan en tid samarbetat för att låta musiken lyfta kundupplevelsen i butiken. Nu utvecklar de samarbetet med ett nytt musikkoncept. Detta i samband med att Sonos kommer att finnas till försäljning i livsstilskedjan Grandpas butiker samt online. Musikkonceptet innefattar Grandpas personal som blir musikambassadörer, de bjuder in kunderna till en musikupplevelse … (läs mer)

Här är framtidens vinnande prisstrategier

  Pro 3599 Måsteläsning 137 Analys 22 Nyheter 2778
Dynamisk och personaliserad prissättning är vägen ur ett priskrig som ingen kommer vinna. Det menar man i en ny rapport som kartlägger vilka som kommer vara framtidens mest framgångsrika prisstrategier.

Håkan är Tietos nya Sverigechef

  Nyheter 2778 Karriär 58 Personer 63
Som ett led i att fortsätta driva tillväxt i Sverige utnämner Tieto Håkan Dahlström till ny Sverigechef. Håkan Dahlström efterträder Per Johanson i rollen.

Satsar på upplevelsebaserade flaggskepp

  Köpcentrum 425 Butikskoncept 525 Nya butiker 842 Nyheter 2778
Invigningen av Kicks i Femman i Göteborg är startskottet för satsningen på exklusiva flaggskeppsbutiker i Norden. Tjänster och events har en central roll i konceptet. Butiken är 1 100 kvadratmeter stor, och tanken är att här ska den skönhetsintresserade hitta produkter, inspiration och tjänster. Samarbete med artist Enligt Kicks erbjuder man Nordens största bredd på … (läs mer)

Hög etableringstakt för Flying Tiger

  Internationellt 966 Nyheter 2778 Nya butiker 842 Pro 3599
Den danska kedjan Flying Tiger Copenhagen har en mycket intensiv etableringstakt. Nu öppnar man sin första butik i trendkänsliga Brooklyn.

NordicFeel och NECG tillsätter ny VD

  Personer 63 Karriär 58 Nyheter 2778 E-handel 673
Styrelsen för bolagen har nu utsett en ny VD, Tobias Mattsson. Han har under det senaste året varit kommersiell chef i NordicFeel.

Willys samtliga butiker märkta med Bra Miljöval

  Hållbarhet 114 Nyheter 2778
Sedan tidigare är alla Willys-butiker och merparten av Willys Hemma-butikerna märkta med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval för livsmedelsbutiker. Nu har även de mindre Willys Hemma-butikerna blivit godkända för märkning.

Allt fler köp via mobil i ökad onlineförsäljning

  Pro 3599 Nyheter 2778 Undersökningar 276 E-handel 673
E-handelskonsumtionen ökade med 22 procent under mars, och en allt större del av köpen sker via mobilen.

Himla lanserar nordisk e-handel

  Nyheter 2778 E-handel 673
För att möta intresset från de nordiska marknaderna lanserar Himla en ny e-handel. Satsningen är en del av en större vision.

Media Markt optimerar försörjningskedjan

  Pro 3599 Logistik 69 Trender 351 Nyheter 2778
Försörjningskedjan blir allt mer automatiserad och transparent. Nu gör Media Markt en satsning som ska optimera hanteringen och lagernivåerna.

Mats blir ny VD för Bygg-Ole

  Karriär 58 Nyheter 2778 Personer 63
Efter över 44 år som VD för Bygg-Ole har Ole Gustafsson bestämt sig för att lämna över till Mats Hedlund. Ole går nu in i rollen som styrelseordförande.

Här öppnar Max sitt nya flaggskepp

  Pro 3599 Nyheter 2778 Cityhandel 128 Nya butiker 842
I september öppnar Max Hamburgare sin tredje restaurang i Stockholm med cityläge. Ombyggnationen till en Max restaurang med det nya Wingårdhs konceptet påbörjas inom kort.

Högre konvertering och snittköp med smitvägar

  Konsumentbeteende 220 Pro 3599 Nyheter 2778 Undersökningar 276
Smitvägarnas inverkan på kundbeteendet har kartlagts i en undersökning. Den visar på en positiv inverkan på såväl konvertering som snittköp.

Bygma första bygghandeln med leasing

  Produktutveckling 234 Nyheter 2778
En av vårens stora nyheter på Bygma är att kunderna nu kan leasa sina maskiner. "Det är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv".

Nya intäktsmöjligheter via delningsekonomi

  Trender 351 Pro 3599 Nya butiker 842 Hållbarhet 114
Uber och Airbnb är något av delningsekonomins flaggskepp. Men nu börjar en av vår tids tyngsta trender sprida sig även till traditionella varumärken. Husqvarnas nya satsning i Bromma Blocks är ett exempel på detta.

Second hand kryddar med egna favoriter

  Butikskoncept 525 Nyheter 2778 Nya butiker 842 Pro 3599
Modebutiken Aplace har öppnat second hand-butiken “Pearl” på Långholmsgatan i Stockholm. Sortimentet kommer att kretsa kring skandinaviska- och internationella premium modevarumärken.

NK öppnar café med hälsa i fokus

  Nyheter 2778 Nya butiker 842 Pro 3599 Cityhandel 128
Det blir hälsa på menyn när Nordiska Kompaniet öppnar ett nytt café i början av juni. Konceptet är helt nytt och erbjuder bland annat hälsopizza.

Niklas blir ny VD på Bemz

  Personer 63 Nyheter 2778 Karriär 58
E-handelsbolaget Bemz AB designar och skräddarsyr överdrag till Ikea-möbler. Nu meddelar man att Niklas Jarl har blivit utsedd till företagets nya VD med start den 1 maj i år.