Daniel blir ny VD för OnlinePizza

Nästa vecka tillträder Daniel Strömberg som ny VD för OnlinePizza i Sverige och Finland. En av hans första uppgifter är att hitta nya partnerskap för distribution.

Daniel Strömberg har en bakgrund från leverantörssidan inom e-handel där hans fokus legat på att hjälpa bolag till ökad tillväxt och förbättra köpupplevelsen för kunderna. Närmast kommer han från en tjänst som partneransvarig för Nosto, ett bolag som hjälper e-handlare till en bättre kundupplevelse.

Fokus på expansion

Daniel har även varit Nordenchef för betaltjänstföretaget Skrill.

– OnlinePizza är ett lönsamt och välskött bolag. Det är den största matleveransaktören för restauranger i Sverige och har stor potential att växa ytterligare. Mitt fokus är att expandera verksamheten i både Sverige och Finland, säger Daniel Strömberg.

1 400 anslutna restauranger

OnlinePizza är Sveriges största matleveransförtag för restauranger. Bolaget har över 1 400 anslutna restauranger i hela landet och erbjuder kunderna att via en app eller webbsida beställa, betala och får maten hemkörd. Namnet till trots finns även sushi, hamburgare, grekiskt, asiatiskt och sallader i utbudet.

Söker nya partners

I dag sköts matleveranserna av restaurangerna själva eller via lokala transportbolag. En av Daniel Strömbergs första uppgifter är att hitta nya partnerskap för distribution. Att lösa transport mellan restaurang och beställare är en viktig faktor för tillväxten.

Elgiganten har öppnat i Mariestad

  Nyheter 2704 Nya butiker 813
I dag öppnade Elgigantens ett varuhus i Haggården i Mariestad. Detta efter att ha sökt efter rätt läge under en längre tid.

Bättre centrumtillväxt med nöjda hyresgäster

  Köpcentrum 417 Pro 3514 Handelsplatser 67 Nyheter 2704
De köpcentrum som arbetar aktivt med sina hyresgäster når en betydligt starkare omsättningstillväxt än marknaden. Det visar en färsk analys där aktiva centrum haft en dubbelt så stark tillväxt som branschsnittet.

Kungsleden förstärker i Mälardalen

  Nyheter 2704 Karriär 40 Personer 44
Kungsleden förstärker sin position i Mälardalen och rekryterar Thomas Lundin och Catarina Lundén.

Glitter öppnar nytt koncept i Nordstan

  Nyheter 2704 Pro 3514 Nya butiker 813 Butikskoncept 508
Den 6 april inviger Glitter ett helt nytt butikskoncept i Nordstan i Göteborg. I en puderrosa inredning ska man erbjuda lite lyx, både till vardag och fest.

Axfood vill ta täten i digitalt kundmöte

  Ny teknik 309 M-handel 107 Nyheter 2704 Pro 3514
I april inför Axfood gratis wifi i butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Axfood Snabbgross. Man gör det för att kunna bli ledande i det digitala kundmötet.

Fredrik ny Sverigechef på Clas Ohlson

  Karriär 40 Nyheter 2704 Personer 44
Fredrik Uhrbom är ny Sverigechef på Clas Ohlson. Fredrik kommer närmast från en roll som koncernförsäljningschef på Hultafors Group.

Här är årets franchisekedja 2017

  Pro 3514 Nyheter 2704
Under den årliga Frannygalan på Grand Hotel i Stockholm prisades de bästa franchisingföretagen. Nytt för i år var Årets Nytänkare och Årets CFO. Här är alla pristagarna.

Newbie Store öppnar på Sergelgatan

  Nyheter 2704 Nya butiker 813 Butikskoncept 508
Torsdagen den 27 april öppnar KappAhl ytterligare en Newbie Store. Denna gång på Sergelgatan i centrala Stockholm.

Miljonstöd ska göra stadskärna mer attraktiv

  Nyheter 2704 Pro 3514 Cityhandel 123
Projektet syftar till att skapa en mer attraktiv stadskärna med hjälp av synergier mellan handel och besöksnäring. Nu har man beviljats 1,6 miljoner kronor för sitt arbete.

NetOnNet öppnar två nya butiker i Norge

  Nyheter 2704 Internationellt 947 Nya butiker 813
NetOnNet har växt mycket och snabbt den senaste tiden. Med tio premiärer av nya Lagershoppar sen oktober 2016 så har turen kommit till Norge och Oslo.

Dramaserie ska levandegöra Nellys mode

  Varumärken 225 Pro 3514 Mode 190 E-handel 655
Nelly.com testar ett nytt grepp i sitt varumärkesbyggande genom att släppa en dramaserie. I 48 delar kan tittarna följa 25-åriga Nelly och hennes kompisar.

Entreprenörer ansluter till Apoteksgruppen

  Nyheter 2704 Nya butiker 813 Pro 3514
De har ett apotek i Tullinge centrum som de drivit i helt egen regi. Nu ansluter man sig till Apoteksgruppen och öppnar ett helt nytt apotek vid pendeltågsstationen Södra Station. Apotekarna Aryan Anari och Farshad Salehi har sedan 2015 drivit sitt apotek i Tullinge. Fokuserar på service – Det känns fantastiskt att bli en del … (läs mer)

Digital signage med personaliserat budskap

  Köpcentrum 417 Internationellt 947 Pro 3514 Nyheter 2704
Köpcentrumkedjan installerar nu digitala skärmar som kan identifiera demografisk data om förbipasserande – men också hur de reagerar. Det öppnar nya möjligheter att anpassa budskapen i realtid.

Media Markt lanserar tjänster för företag

  Nyheter 2704 Produktutveckling 231 Pro 3514
Media Markt har successivt lanserat nya lösningar för sina privatkunder genom åren. Nu tar man steget att erbjuda företagskunder samma hjälp och support .

Instagram rullar ut sin köpfunktion

  Sociala medier 80 Nyheter 2704 E-handel 655 M-handel 107
Under året som gick genomförde Instagram tester med köpfunktion direkt i appen. Nu lanseras funktionen på bredare front – så här kommer det fungera.

Yvonne ny VD för K-rauta och Onninen

  Karriär 40 Personer 44 Nyheter 2704
Yvonne Magnusson blir ny VD för K-rauta och Onninens svenska verksamhet från och med 27 mars. Yvonne har tidigare verkat som VD för Cervera samt som dotterbolagschef för Villeroy & Bochs nordiska och baltiska verksamhet.

Nu öppnar Urban Escapes första etapp

  Pro 3514 Handelsplatser 67 Destinationer 124 Cityhandel 123
I dag öppnades delar av kvarteret Urban Escape i Stockholm för allmänheten. En ny entré till Gallerian från Brunkebergstorg slår upp portarna och skapar nya flöden.

Clas Ohlson öppnade i Brännborn Center

  Nyheter 2704 Nya butiker 813
Clas Ohlson har öppnat sin 87:e butik i Sverige. Detta i och med att nya Sverigechefen Fredrik Uhrbom, tillsammans med butikschefen Victoria Wingemo, öppnade dörrarna till butiken i Brännborn Center i Ängelholm.

En livsstilsanläggning för millennials

  Varumärken 225 Pro 3514 Kundupplevelser 101 Nyheter 2704
I slutet av maj öppnar den första Jo&Joe-anläggningen. Tillsammans med surfvarumärkena Quiksilver och Roxy ska man erbjuda en helt ny upplevelse för Millennials.

Ny marknadschef för Idun Minerals

  Nyheter 2704 Personer 44 Karriär 40
Gabriella Sjödin är nytillträdd marknadschef för Idun Minerals. Hon får huvudansvar för att stärka och utveckla varumärket på den nordiska marknaden.